Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 14/1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πλησιάζει η ώρα
για τα μετοχολόγια των σταθμών

Οι μετοχικές συνθέσεις των ραδιοφωνικών και των τηλεοπτικών σταθμών στο… φως. Μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2017 οι μέτοχοι των ραδιοτηλεοπτικών εταιρειών και τα μέλη των ΔΣ είναι υποχρεωμένα να αποστείλουν τα στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συμμετοχών τους στα ΜΜΕ. Η αποστολή των σκαναρισμένων εγγράφων γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΣΡ.
---
Μείωση του αιτήματος

αποζημίωσης για Πετρουλάκη

Με δραστικό περιορισμό του αιτήματος για αποζημίωση, από τα δύο εκατομμύρια ευρώ που ήταν στην αρχή, στις 100 χιλιάδες ευρώ, εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, που είχε καταθέσει και την αγωγή, συζητήθηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή του που εστρέφετο κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη, σκιτσογράφου και αρθρογράφου αλλά και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος όμως έχει στο μεταξύ αποχωρήσει πλήρως από την ιστοσελίδα Protagon.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.kathimerini.gr/
---
Δίκτυο ραδιοφωνικών
σταθμών από την 24MEDIA

Συνεχίζει το «χτίσιμο» δικτύου περιφερειακών σταθμών, που θα μεταδίδει το πρόγραμμα του Sport24, η 24Media, υπό τον Κώστα Αρβανίτη. Σταδιακά ξεκινάει ο σχεδιασμός και για τους δύο νέους σταθμούς, τον ειδησεογραφικό και τον μουσικό.
---
Σταθερό έσοδο για
τα ΜΜΕ η κρατική διαφήμιση

Στους νέους κανόνες που ισχύουν για τη διανομή της κρατικής διαφήμισης εστιάζουν οι εκδότες με τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το οποίο άρχισε ήδη να λειτουργεί. Από τη Γενική Γραμματεία στο μεταξύ έχουν δοθεί ήδη οι πρώτες εγκρίσεις διαφημιστικών δαπανών για το 2017. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη της οποίας εγκρίθηκε το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής για το 2017 ύψους 930.000 ευρώ. Το «πράσινο φως» έλαβε και ο Δήμος Χερσονήσου του Νομού Ηρακλείου για δαπάνη 537.000 ευρώ το 2017, όπως επίσης και το Ειδικό Ταμείο Διαχείρισης ΕΠ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για δαπάνες ύψους 480.000 ευρώ.
---
Απόφαση του Πρωτοβάθμιου

Πειθαρχικού για Δ. Μαλισιώβα

O συν. Δημήτρης Μαλισιώβας, με ψήφους 3 έναντι 2 κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική συμπεριφορά. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο.

Ποινή: Ομόφωνα επιβλήθηκε η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.
---
Άδειες χωρίς χρήματα την εποχή

της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Για να μην ξεχνιόμαστε. Η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη χορήγησε, μέσω του ΕΣΡ της εποχής (…Λαδά) τις άδειες, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 1993, αποκλείοντας τον τότε ΣΚΑΪ και τον 902, ενώ εκτίμησε τις υποψηφιότητες του ΤΗΛΕΤΩΡΑ και του ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο υπήρξαν μηδενικά, διότι η τότε κυβέρνηση δεν προνόησε να διεκδικήσει οικονομικό αντάλλαγμα για την παραχώρηση των αδειών.

Αντιθέτως, ο Άδωνις Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής ΛΑΟΣ, νυν αντιπρόεδρος ΝΔ βρήκε ένα βήμα από το κανάλι του κ. Καρατζαφέρη, πρώην βουλευτή ΝΔ, σημερινού αρχηγού ΛΑΟΣ για την τηλεοπτική του καριέρα.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου