Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 14/1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πιέζουν για επαγγελματικό ταμείο

Η ιδέα ίδρυσης επαγγελματικού ταμείου από την ΕΣΗΕΑ, σε συνεργασία με ιδιωτικό φορέα ασφάλισης, που θα καλύπτει τους εν ενεργεία δημοσιογράφους και τους συνταξιούχους είναι αυτό που εξακολουθούν να συζητούν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και με την κυβέρνηση.
---
Ο Γ. Παντελάκης για την

αποχώρησή του από τον 9.84

Επιβεβαίωσε ο Γιάννης Παντελάκης την αποχώρησή του από τον Αθήνα 9.84. Στη σελίδα του στο FB αναφέρει τα εξής:

“Μετά απο εικοσιέξι μήνες στον 9.84 αποφάσισα να αποχωρήσω. Ο σταθμός, εχει εξαιρετικής ποιότητας προσωπικό σε όλα τα επίπεδα και αυτο φαίνεται απο ολες τις δράσεις του. Διατηρώ ακόμα στο μυαλό μου την ατάκα που μου είπε ενας συνεργάτης οταν αιφνιδιασμένος εμαθε την απόφασή μου να παραιτηθώ :῾῾επρεπε να το περιμένω, ενας πρόεδρος που ερχεται με παπάκι, κάποια στιγμή θα πάρει το παπάκι του και θα φυγει ῾῾ !”
---
Παππάς: Λύση τύπου

Μαρινόπουλος για MEGA και ΔΟΛ

Στην κατάσταση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παππάς απαντώντας για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και το Mega Channel, είπε ότι στα θέματα αυτά η κυβέρνηση κινείται με αρχές και υπογράμμισε ότι «δεν είμαστε στον καιρό που δίνονταν δάνεια με ‘αέρα’».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε ως ευκταία μια λύση «τύπου Μαρινόπουλου», όπου θα βρεθεί επενδυτής να βάλει χρήματα και να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες.

«Συνέχιση της λειτουργίας, χωρίς επενδυτή και ‘ζεστό χρήμα’ δεν μπορεί να υπάρξει» είπε ο υπουργός.
---
Προσφυγή στο ΣτΕ

για τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προετοιμάζεται από δικηγόρους και δημοσιογράφους, που θίγονται από την επέκταση των ασφαλιστικών εισφορών στα δελτία παροχής υπηρεσιών από την 1η Ιανουαρίου 2017.
---
ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα οι άδειες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Η δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, βάζει οριστικό τέλος στην παραφιλολογία που καλλιεργούσε συστηματικά η Νέα Δημοκρατία από κοινού με τους καναλάρχες.

Με την απόφαση, δικαιώνονται πλήρως οι προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου να μπει τέλος στο καθεστώς πλήρους ασυδοσίας που οικοδόμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για 27 χρόνια. Ένα καθεστώς ασυδοσίας το οποίο είχε μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καναλαρχών και την υπονόμευση του δημοσίου.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση καθίσταται σαφής η ανάγκη να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό διαγωνισμός για τις άδειες, οι οποίες, βεβαίως, δεν μπορούν να είναι ούτε τζάμπα, ούτε απεριόριστες, όπως ισχυρίζονταν ορισμένοι.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να συντονίσουν τις ενέργειες τους ώστε το ζητούμενο της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου να γίνει σύντομα πραγματικότητα.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου