Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

... ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, να ζήσουμε να το θυμόμαστε ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Η πρόεδρος γίνεται προϊσταμένη των οργανικών ομάδων
Τέλος και τυπικά το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ!
...αφήνοντας πίσω του εκκρεμότητες


Τέλειωσε και τυπικά το ασφαλιστικό ταμείο των ΜΜΕ από την 1η του νέου έτους με την απορρόφηση των υπηρεσιών του από τον ενιαίο ΕΦΚΑ.

Παρά τις ηχηρές διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών και τις δηλώσεις συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΣΥ, που διατηρούσαν άριστες σχέσεις με το υπουργείο Εργασίας, από την 1η Ιανουαρίου όλες οι κεντρικές υπηρεσίες του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ μετατρέπονται σε «περιφερειακές οργανικές ομάδες, υπαγόμενες απευθείας στον διοικητή του ΕΦΚΑ»!

Η πρόεδρος του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ γίνεται προϊσταμένη των οργανικών ομάδων, οι οποίες σύμφωνα με το άρθρο 69Ζ, το οποίο προστέθηκε με απόφαση της νέας υπουργού Εργασίας στον νόμο 4387/2016, διατηρούν «την ίδια οργανωτική δομή και αρμοδιότητες». Συγκεκριμένα, όπως ορίζει η νέα διάταξη, οι οργανικές ομάδες της Α ΄ Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών (ΤΣΠΕΑΘ), της Β ́ Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών (ΤΑΙΣΥΤ), της Γ ́ Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών (ΤΑΤΤΑ), της Δ ́ Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών (ΤΣΕΥΠ) και του Περιφερειακού Τμήματος Ασφάλισης Παροχών Θεσσαλονίκης μετατρέπονται σε περιφερειακές.

Όπως ακριβώς καταγγελλόταν στις γενικές συνελεύσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε στις συνδικαλιστικές Ενώσεις τη «συμμετοχή» στις Συμβουλευτικές Επιτροπές του ΕΦΚΑ. Τυπικά, δηλαδή, οι συνδικαλιστές που ήταν μέλη της διοίκησης του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ μετατρέπονται σε «συμβούλους». Για να χωρέσουν μάλιστα όλοι, με νέα υπουργική απόφαση της 19ης Δεκεμβρίου τροποποιήθηκε η αρχική απόφαση του Οκτωβρίου για τα μέλη των Συμβουλευτικών Επιτροπών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και η συμμετοχή των «συμβούλων» γίνεται ύστερα από πρόταση των ίδιων των Ενώσεων! Έτσι, σύμφωνα με την τροποποίηση της απόφασης με αριθμό 55377/14622, στις Συμβουλευτικές Επιτροπές που αφορούν το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ μετέχουν πλέον: «Τρεις (3) εκπρόσωποι των ασφαλισμένων που προτείνονται» από όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ένας επιπλέον εκπρόσωπος που προτείνεται από τις Ενώσεις ιδιοκτητών όλων των ΜΜΕ.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου