Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

... αντισυναδελφική συμπεριφορά Τσαπανίδου - Βλαβιανού ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ε.Τ.Ι.Τ.Α. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(ΑΦΟΡΑ ΤΟ STAR KAI ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U)
 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η πρωινή εκπομπή του STAR LIVE U, με παρουσιάστρια την κυρία Πόπη Τσαπανίδου, έβγαλε σε ζωντανή σύνδεση από την Κωνσταντινούπολη τον δημοσιογράφο Γιώργο Βλαβιανό. Η σύνδεση πραγματοποιήθηκε μέσω tablet ή κινητού και ο συνάδελφος δημοσιογράφος ως … «μαθητευόμενος οπερατέρ» την ώρα του αέρα γύριζε το tablet δεξιά αριστερά θέλοντας να δείξει στον κόσμο το σημείο που βρισκόταν. Το μόνο που κατάφερε όμως ήταν να δείξει μια άθλια για τον τηλεθεατή εικόνα, με πολλά σπασίματα που πολλές φορές δεν καταλάβαινε κανείς τι έβλεπε. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κύριος Βλαβιανός έφτασε στο σημείο να περιγράφει μαζί με την κυρία Τσαπανίδου πράγματα που δεν τα ξεχώριζε κανείς άλλος στην εικόνα, παρά μόνο αυτοί.

Αφού λοιπόν ο κύριος Βλαβιανός επιθυμεί τόσο πολύ να ασκήσει το επάγγελμα του κάμεραμαν καλό θα ήταν να πάρει κάποια γενικότερα μαθήματα τηλεόρασης, για το πως πιάνουμε ένα πλάνο χωρίς να πηγαίνει η εικόνα… «βάρκα γιαλό» ζαλίζοντας τον τηλεθεατή.

Η απαράδεκτη και αντισυναδελφική συμπεριφορά του δημοσιογράφου-οπερατέρ-ηχολήπτη Γιώργου Βλαβιανού δείχνει σε όλους μας πόσο πολύ …«σέβεται και υπολογίζει» όλους τους συναδέλφους οπερατέρ που τόσα χρόνια βρίσκονται μαζί του στους δρόμους και στο ρεπορτάζ.

Καλούμε όμως και την Κυβέρνηση καθώς και τα αρμόδια υπουργεία να βάλουν τέλος σε τέτοιες πρακτικές. Δεν μπορεί από την μία να μιλούν για συχνότητες HD και από την άλλη να επιτρέπουν να βγαίνει στον τηλεοπτικό αέρα τέτοια άθλια ποιότητα εικόνας. Επίσημη θέση όμως για την παρούσα κατάσταση οφείλει να πάρει και η ΕΣΗΕΑ καθώς επίσης και η ΠΟΕΣΥ.

Υ.Γ.1) Προς την διοίκηση του STAR, την κυρία Τσαπανίδου και την εκπομπή LIVE U:
Σας ενημερώνουμε επειδή τέτοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί στην εκπομπή σας κατά καιρούς, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνουν την δουλειά του οπερατέρ ακόμα και καλεσμένοι σας, η ανοχή μας έφτασε στο τέλος της.

Σεβαστείτε επιτέλους τους τεχνικούς που δουλεύουν για την εκπομπή αλλά και τους ίδιους τους τηλεθεατές σας.

Υ.Γ.2) Και επειδή η selfie live τείνει να γίνει συνήθεια σε όλα τα κανάλια, δεν θα το επιτρέψουμε.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου