Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

... η ΕΤΕΡ, οι απλήρωτοι του ΔΟΛ και οι... μνηστήρες !!!

*
Ένωση Τεχνικών
Ελληνικής Ραδιοφωνίας
***
*


Τεχνικές διάσωσης

Τις τελευταίες ημέρες έπεσαν στην αντίληψή μας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εμφανίστηκαν «μνηστήρες» για τα «κομμάτια» του ΔΟΛ, μεταξύ άλλων, και για τον «ΒΗΜΑ FM». Σε αυτά επισημαίνεται πως οι επίδοξοι «μνηστήρες» θέλουν την συχνότητα του ραδιοφώνου «καθαρή» χωρίς καμία άλλη υποχρέωση! Θέλουν δηλαδή να απαλλαγούν από τους εργαζόμενους οι οποίοι τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές του ραδιοσταθμού και αυτό γιατί εργάζονται, μέχρι και σήμερα, 4 και 5 μήνες απλήρωτοι! Πιστεύουμε πως τα δημοσιεύματα αυτά είναι ανακριβή και πως οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν γίνει σοφότεροι τα τελευταία χρόνια ώστε να μην ακολουθούν παλιότερες μεθόδους και πρακτικές που έχουν αποτύχει …. Σε αντίθετη περίπτωση, τους ενημερώνουμε πως θα μας βρίσκουν απέναντι τους όπως συμβαίνει ήδη σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις.

Χωρίς τους εργαζόμενους δεν μιλούμε για διάσωση του συγκροτήματος αλλά για ένα καλά στημένο deal (των Τραπεζών με ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ), ώστε να αλλάξουν χέρια οι επιχειρήσεις, χωρίς να πληρωθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων, των προμηθευτών και των συνεργατών. Ένα τέτοιο σχέδιο αποπνέει και αφήνει την οσμή, που έρχεται απευθείας από τις εποχές δόξας των «μεγάλων επιχειρηματιών» προηγούμενων δεκαετιών, που μόλις σταμάτησε η κρατική και τραπεζική αρωγή τους, μηδενός εξαιρουμένου, φαλίρισαν !

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα από την Υπουργό Εργασίας να επιληφθεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ του θέματος ώστε να μην μείνουν στον δρόμο, σήμερα, οι 600 εργαζόμενοι του ΔΟΛ και αύριο περισσότεροι, στο όνομα της «διάσωσης μεγάλων επιχειρήσεων των Μ.Μ.Ε». Επίσης ζητούμε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει όπου κρίνει πως παραβιάζεται η Νομιμότητα στις διαδικασίες που κάποιοι πιθανώς απεργάζονται να ακολουθήσουν. Τέλος βεβαιώνουμε τους εργαζομένους πως θα είμαστε στο πλευρό τους , όπως άλλωστε κάνει πάντα η ΕΤΕΡ, όπου και όποτε αυτό χρειάστηκε.



Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου