Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον ΔΟΛ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει
την απόφαση της Δικαιοσύνης για τον ΔΟΛ
Το μήνυμα για το μέλλον του ΔΟΛ, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη είναι απολύτως σαφές: «Η λειτουργία της επιχείρησης κατά τη διάρκεια της ειδικής εκκαθάρισης, αποτελεί βασική υποχρέωση του διορισθέντος Ειδικού Διαχειριστή και όχι ζήτημα αναγόμενο στη διακριτική του ευχέρεια».

Στο πλαίσιο αυτό, οι Τράπεζες, που έχουν πλέον τον οικονομικό έλεγχο του μεγαλύτερου-ιστορικού Δημοσιογραφικού Οργανισμού της χώρας, οφείλουν να σεβαστούν στο ακέραιο και να υπερασπιστούν απολύτως έναντι οιωνδήποτε τρίτων, την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Η διαδικασία αυτή υπηρετεί και διασφαλίζει, όχι τυχαία, τον πλουραλισμό της Ενημέρωσης των πολιτών, την ελευθερία της έκφρασης και τη Δημοκρατία, με τη συνέχιση της έκδοσης των δύο ιστορικών εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», των περιοδικών, καθώς και τη λειτουργία του ραδιοφώνου και των ιστοσελίδων του Οργανισμού.

Τους τελευταίους μήνες, παρά τις ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις από διάφορα «κέντρα» «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» και τα άλλα ΜΜΕ του Οργανισμού, χάρις κυρίως στις προσπάθειες των εργαζομένων τους, συνεχίζουν κανονικά τις εκδόσεις και τις εκπομπές τους, με χρήματα που προέρχονται αποκλειστικά από την κυκλοφορία τους και τις διαφημίσεις.

Με την υπεύθυνη αυτή στάση τους, οι εργαζόμενοι, παρότι απλήρωτοι για 6 ολόκληρους μήνες, διατήρησαν στο ακέραιο την αξία του περιουσιακού στοιχείου του ΔΟΛ. Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να ακυρωθεί από κανένα.

Η ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ΔΟΛ και θα παρέμβει με κάθε μέσο, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, προκειμένου να υπερασπιστεί τη νομιμότητα, τους εργαζόμενους και την Ενημέρωση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου