Τρίτη 4 Απριλίου 2017

... "Αυγή" - Νίκος Τσαγκρής - μειώσεις αποδοχών κ.ά...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Γκρίνια στην «Αυγή» για τον Νίκο Τσαγκρή

Άμεση ενοποίηση των τριών Μέσων του ΣΥΡΙΖΑ

Ενταση επικρατεί τις τελευταίες ηµέρες στην «Αυγή», αµέσως µόλις έγινε γνωστό ότι ο έµπειρος δηµοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής ανέλαβε την ευθύνη του σχεδιασµού εκ νέου της εφηµερίδας, αλλά -κυρίως - τη γρήγορη υλοποίηση της απόφασης για ενοποίησή της µε τoν ραδιοφωνικό σταθµό «Στο Κόκκινο» και την ιστοσελίδα left.gr.

O Ν. Τσαγκρής, που ανέλαβε αµισθί τη θέση του αντιπροέδρου του ∆.Σ. της «Αυγής», ουσιαστικά µπαίνει «καπέλο» στον νυν διευθυντή της εφηµερίδας, Κώστα Νικολακάκο, αλλά και στον επίσης πολύπειρο ∆ηµήτρη Στούµπο, που είναι διευθύνων σύµβουλος. Ο κ. Νικολακάκος, ο οποίος έχει πολυετή πορεία στην εφηµερίδα, φέρεται να είναι δυσαρεστηµένος µε την εξέλιξη αυτή, ενώ ανάλογη λέγεται ότι είναι και η διάθεση του κ. Στούµπου, επίσης παλαιού στελέχους και άτυπου επικεφαλής της κοµµατικής οργάνωσης των δηµοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η δυσαρέσκεια αυτή δεν φαίνεται να επηρεάζει την προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα τόσο να ενδυναµωθεί η εφηµερίδα όσο και να µπει τάξη στα οικονοµικά των µέσων ενηµέρωσης που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία στοιχίζουν πολλά χρήµατα, µε πολύ χαµηλή «απόδοση», όπως προκύπτει από την κυκλοφορία, την ακροαµατικότητα και την επισκεψιµότητα.


Ο κ. Τσαγκρής είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, ο οποίος µέσα στην πολύµηνη ένταση της διαπραγµάτευσης και των πολιτικών εξελίξεων έχει και τον συγκεκριµένο «πονοκέφαλο», από τον οποίο φέρεται αποφασισµένος να απαλλαγεί, δίνοντας στον κ. Τσαγκρή «λευκή επιταγή» να έχει ολοκληρώσει τη δουλειά αυτή µέχρι το καλοκαίρι.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλάνο προς υλοποίηση προβλέπεται να υπάρξει σε πρώτη φάση µείωση αποδοχών, καθώς οι δηµοσιογράφοι των τριών Μέσων δεν έχουν υποστεί καµία αλλαγή στο µισθολογικό τους καθεστώς τα τελευταία χρόνια, κάτι που συνέβη στο σύνολο σχεδόν των εργαζοµένων στον Τύπο. Στόχος είναι µε τον τρόπο αυτόν να αποφευχθούν απολύσεις προσωπικού, προκειµένου να µην υπάρξει ένταση, ενώ ο κ. Τσαγκρής θα έχει διπλό ρόλο, τεχνοκρατικό, αλλά και δηµοσιογραφικό.

Στη µεγάλη προϋπηρεσία του πρέπει να σηµειωθεί ότι περιλαµβάνεται και η εφηµερίδα «Πρώτη», που εκδόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και έκανε σφοδρή κριτική στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, µε τρόπο που δεν ήταν συνηθισµένος στον Τύπο της Αριστεράς, καθώς ήταν ένα πιο «λαϊκό» και αποκαλυπτικό έντυπο, που αρχικά πέτυχε κυκλοφοριακά, αλλά τελικά δεν ευδοκίµησε. 

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου