Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

... ΔΟΛ - ο Στ. Ψυχάρης και η επόμενη μέρα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θα συνεχίσει ο Ψυχάρης να γράφει
το κύριο άρθρο του «ΒΗΜΑτος»;


Βγάζει το κοστούμι του εκδότη και μένει με τα ρούχα του δημοσιογράφου…

Αναμφισβήτητα η είσοδος της Grand Thornton στον ΔΟΛ, δηλαδή το καθεστώς ειδικής διαχείρισης είναι τέλος εποχής για το ιστορικό συγκρότημα που θα περάσει σε μια άλλη φάση, η οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Περισσότερο όμως από όλα έχει ενδιαφέρον – δημοσιογραφικά τουλάχιστον, η επόμενη ημέρα χωρίς τον Σταύρο Ψυχάρη στο τιμόνι. Μια εμβληματική προσωπικότητα που σημάδεψε καθοριστικά τον ιστορικό Oργανισμό Λαμπράκη, δεδομένου ότι η εταιρία οδηγήθηκε στη σημερινή κατάσταση με αποκλειστική του ευθύνη.

Πώς θα είναι λοιπόν η επόμενη ημέρα χωρίς τη διοίκηση του Σταύρου Ψυχάρη; Το ερώτημα στην ουσία είναι ρητορικό, αφού η απουσία του έτσι κι αλλιώς σηματοδοτεί μια νέα εποχή… η οποία θεωρητικά ξεκίνησε από το Φεβρουάριο που «έσκασε» η εταιρία και δρομολογήθηκαν οι σημερινές εξελίξεις… στις οποίες φυσικά δεν μπορούσε να παρέμβει ή να ανακόψει.

Για αυτό περισσότερο σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να δούμε ποια στάση θα κρατήσει ο ίδιος, αλλά και τα στελέχη του οργανισμού που έχουν και την ουσιαστική ευθύνη για την έκδοση των εφημερίδων και τη συνολικότερη λειτουργία των Μέσων.

Με άλλα λόγια ελάχιστη σημασία έχει πλέον πώς θα κινηθεί νομικά ο πρώην εκδότης, σε σχέση με τις επιχειρήσεις του… Προφανώς δεν είναι αδιάφορο… Αλλά περισσότερο ενδιαφέρον έχει να δούμε αν ο ίδιος θα επιδιώξει να διατηρήσει τη δημοσιογραφική του ιδιότητα την επόμενη ημέρα στον οργανισμό και αν φυσικα είναι αποδεκτό κάτι τέτοιο από τους υπόλοιπους δημοσιογράφους και τα στελέχη του.

Για παράδειγμα θα συνεχίσει να γράφει το κύριο άρθρο του «ΒΗΜΑτος» κάθε Κυριακή; θα έχει λόγο στη γραμμή της εφημερίδας;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν συνεχίσει να εμφανίζεται στον οργανισμό έστω και με την ιδιότητα του (συνταξιούχου) δημοσιογράφου, δύσκολα θα υπάρξει κάποιος να του αρνηθεί, είτε να γράφει το editorial της εφημερίδας είτε να περνά τη γραμμή του, όπου το επιθυμεί.

Άλλωστε στον ΔΟΛ όλοι γνωρίζουν ότι ο Σταύρος Ψυχάρης, ζει και αναπνέει για να γράφει το κυριακάτικο άρθρο της εφημερίδας…

Βεβαίως το ερώτημα παραμένει για το ποιος θα καθορίζει τη «γραμμή» της εφημερίδας… Μια απορία που ενδεχομένως η απάντηση της από πολλούς θεωρείται αυτονόητη, με την έννοια ότι θα την αποφασίζει η σύσκεψη των αρχισυντακτών, αφού η παράδοση των εντύπων στον κεντρώο χώρο αποτελεί μπούσουλα!

Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, δεδομένου ότι όλοι και όλα στον ΔΟΛ είναι εξαιρετικά ευάλωτα και ρευστά.

---
enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου