Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

... έτσι δεν πάει μακριά η "Ελευθεροτυπία" ...

*
zoornalistas
***
*

Οι φευγάτοι διευθυντές,
η Μάνια και οι σύμβουλοι του Χάρη

Ολοένα και συρρικνώνεται η «ταυτότητα» της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Μετά τον (τηλεφωνικό) καβγά του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου με τον Γ. Παπαδόπουλο - Τετράδη και την παραίτηση του τελευταίου, η εφημερίδα παραμένει και πάλι χωρίς διευθυντή. Προς το παρόν διευθυντικά καθήκοντα εκτελεί ο της σύνταξης Βαγγέλης Δεληπέτρος, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι ο Οικονομόπουλος θα «αξιοποιήσει» τον εκ Λαρίσης ορμώμενο σύμβουλό του, Γ. Δημητρακόπουλο.

Η πρόταση να ενεργοποιηθεί ο έτερος σύμβουλος της «ταυτότητας», Γ. Βότσης, δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος καθώς ο παλαίμαχος αρθρογράφος δεν εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει διευθυντικές ευθύνες και μάλιστα τη στιγμή που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Την ίδια ώρα η εμφανιζόμενη στην ταυτότητα ως συνεκδότρια της Ελευθεροτυπίας, Μάνια Τεγοπούλου, εξακολουθεί να είναι άφαντη και να απέχει από τα τεκταινόμενα. «Εδώ η Μάνια απείχε τον καλό καιρό, τώρα περιμένετε να εμφανιστεί;» είπε χαρακτηριστικά κάποιος από τους διαδρομιστές της Μίνωος.

To μόνο σίγουρο είναι πως η «Ελευθεροτυπία» με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τις χαμηλές κυκλοφορίες, τους απλήρωτους εργαζόμενους, την έλλειψη προσωπικού, τις ατομικές συμβάσεις και την συνεχιζόμενη φυγή των διευθυντών της, δεν μπορεί - δυστυχώς- να πάει και πολύ μακριά...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου