Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

... ΕΣΗΕΑ - και ξανά προς το ΣΕΠΕ τραβά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
... και άντε μετά να πείσεις τον κακοπροαίρετο ότι δεν ανακαλύψαμε την προσφυγή στο ΣΕΠΕ για να αποφύγουμε την προσφυγή στη συνδικαλιστική δράση ... εξάλλου υπάρχει και η δυσκολία να τον πείσεις - τον κακοπροαίρετο - όταν και οι προηγούμενες προσφυγές για άλλες περιπτώσεις, απλώς καταγράφτηκαν στα πρωτόκολλα της υπηρεσίας ... και έτερον ουδέν ... 

Καταγγελία στο ΣΕΠΕ
για την εφημ. "Επενδυτής"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για την εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ»:

«Προς
το Σ.ΕΠ.Ε. Νέας Ιωνίας 

Κύριοι,
Σας καταγγέλλουμε την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία « DBAS Α.Ε.», που εδρεύει στο Νέο Ηράκλειο, Αγίας Λαύρας 2 και Σαρανταπόρου και εκπροσωπείται νόμιμα, η οποία εκδίδει την εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ», για την παράνομη, αντισυμβατική και καταχρηστική συμπεριφορά που έχει επιδείξει στους δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται σε αυτήν.

Ειδικότερα, στους συναδέλφους, οι οποίοι επί επτά μήνες υφίστανται συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών τους, αφού είχαν υποστεί σημαντικό κούρεμα των μισθών τους και είχαν προηγηθεί οι “εθελούσιες” αποχωρήσεις-απολύσεις 19 εργαζομένων, πλέον οι οφειλές ανέρχονται στα δεδουλευμένα δύο έως επτά μηνών, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί και το επίδομα αδείας.

Τα χρονοδιαγράμματα “εξομάλυνσης” δε που η ίδια η εργοδότρια έθετε από το καλοκαίρι, με διαδοχικά “ορόσημα” το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έχουν σε κάθε περίπτωση καταστρατηγηθεί, ενώ οι συνάδελφοι βρίσκονται σε πολύ δεινή κατάσταση και έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής.

Επειδή οι πράξεις της καταγγελλόμενης εταιρείας παρεκκλίνουν από τα νόμιμα όρια ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Καταγγελία στο ΣΕΠΕ
για την εφημ. "Γαύρος"


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για την εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ»:

«Προς
το Σ.ΕΠ.Ε. Δυτικού Τομέα

Κύριοι,
Σας καταγγέλλουμε την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία « WIZARD ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» (ΓΑΥΡΟΣ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πατησίων αρ. 121, όπως εκπροσωπείται νόμιμα και εκδίδει την αθλητική εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα.

Ειδικότερα, πληροφορηθήκαμε ότι στους συναδέλφους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές από τρεις έως επτά μήνες. Οι συνάδελφοι δε έχουν εξαντλήσει τα όρια υπομονής και καλοπιστίας τους.

Επειδή η συμπεριφορά της καταγγελλόμενης εταιρείας αντιβαίνει τις κατά νόμο και κατά τη σύμβαση υποχρεώσεις της, σας ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου