Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

... να στηρίξουμε τη συνδικαλίστρια - 12/12/2013 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Να μην περάσει η συνδικαλιστική δίωξη

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 στα δικαστήρια της Ευελπίδων δικάζεται η κύρια αγωγή της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελλαρίου ενάντια στην συνδικαλιστική δίωξη - απόλυση που υπέστη για δεύτερη φορά από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Δ.Ο.Λ.), το Μάρτη του 2013. Η πρώτη συνδικαλιστική δίωξη έγινε το Μάρτη του 2012, όντας εκπρόσωπος των εργαζομένων των διοικητικών υπαλλήλων του Δ.Ο.Λ. και μέλος του μικτού συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ, μετά την έντονη δράση που ανέπτυξε ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων της, αλλά και πρωτοστατώντας στη μάχη που δόθηκε στο ΔΟΛ για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων.

Η απεργιακή απάντηση των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοσία, οδήγησε εκείνη την περίοδο σε ανάκληση της απόφασης. Ένα χρόνο αργότερα, το Μάρτη του 2013, και λίγες μέρες μετά την εκλογή της ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ, μέλους του μικτού συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ, αλλά και αντιπροσώπου για την Ομοσπονδία των διοικητικών (ΠΟΕΠΤΥΜ) - και από τον Ιούνιο του 2013 εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΤΥΜ - υπέστη τη δεύτερη συνδικαλιστική της δίωξη - απόλυση. Ακολούθησε 4ΗΜΕΡΗ απεργία, με τη μορφή των κυλιόμενων 24ωρων απεργιών σε όλο το ΔΟΛ, που προκηρύχτηκε από όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις, η οποία σταμάτησε μόνο μετά την τρομοκρατική παρέμβαση της εργοδοσίας που επιστράτευσε τα δικαστήρια και τα ΜΑΤ για να διαιρέσει και να φοβίσει τους εργαζόμενους του Οργανισμού.

Ο Σταύρος Ψυχάρης, έχοντας δηλώσει επανειλημμένα στους συνδικαλιστικούς φορείς ότι το πρόσωπο της Γιάννας Σακελλαρίου εκπροσωπούσε συνεχώς ένα αγκάθι για τα σχέδιά του για τους εργαζόμενους, προσπαθεί με την απόλυσή της να γκρεμίσει κάθε φραγμό στον αντεργατικό του κατήφορο, στο χτύπημα των εργαζομένων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους.

Όλοι στην Ευελπίδων στις 10.30, προκειμένου να υπερασπιστούμε συλλογικά οι εργαζόμενοι το δικαίωμά μας στο συνδικαλισμό, το δικαίωμά μας να παλεύουμε συλλογικά για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας.

Η νίκη στη δίκη της Γιάννας Σακελλαρίου θα είναι νίκη για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο του εργατικού κινήματος, σ’ αυτό τον αντιδημοκρατικό, μνημονιακό κατήφορο που μας οδηγούν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους αυτή την περίοδο.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου