Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

... το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και οι συνταξιούχοι του ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κι όμως, κάποιοι το προσπαθούν...

Πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθήνας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας (9/12/13) για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ,
αλλά και γενικά στο ασφαλιστικό


Στην συγκέντρωση αυτή παραβρέθηκαν με αντιπροσωπείες η Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Στην εισήγηση από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Χρήστο Πισπιρίγκο, έγινε περιγραφή της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει το Ταμείο ιδιαίτερα μετά και το κούρεμα των αποθεματικών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χρήματα για τις συντάξεις των ασφαλισμένων επαρκούν μόνο για τους επόμενους 4 μήνες, και αυτό μετά από δανειοδότηση.

Μοναδικός δρόμος που θα ακολουθήσουν οι συνταξιούχοι, είναι αυτός του ταξικού αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Αυτό δήλωσαν και στην συγκέντρωση με τη μαζική παρουσία τους.

Χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου, Γιάννης Τόλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Παναγιώτης Κατάρας, όπου δήλωσαν την αυτονόητη συμπαράστασή τους και την συμπόρευση σε κοινό αγώνα με κοινά αιτήματα.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, όπου παρά την αρχική άρνηση των υπευθύνων να συναντήσουν την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, οι συγκεντρωμένοι με την παρουσία τους επέβαλλαν να γίνει αυτή η συνάντηση.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου