Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

... Γκίκας Μάναλης - τον ξεπλένουν τ' αφεντικά του ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Aνακοίνωση
ΠΟΣΠΕΡΤ - δημοσιογράφων ΕΡΤ


"Και τα τελευταία φύλλα συκής εξαφανίζονται, για να αποκαλυφθούν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις και πρακτικές στη διαχείριση των απανωτών σκανδάλων στο μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «Δημόσια Τηλεόραση».

Οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο ν/σ για τον Ειδικό Φόρο στα ακίνητα και αφορούν στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ και στον Ειδικό Διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, υποδηλώνουν σαφέστατα ότι πρώτοι απ’ όλους, η κυβέρνηση και οι υπουργοί της γνωρίζουν το όργιο των παρανομιών που ακολούθησαν το πραξικοπηματικό "μαύρο" στην ΕΡΤ την 11η Ιουνίου. Γι αυτό σπεύδουν τώρα να νομοθετήσουν το "ξέπλυμα" του Γκίκα Μάναλη από κάθε ποινική και αστική ευθύνη για τα έργα και τις ημέρες του ως Ειδικού Διαχειριστή.

Προφανώς και ο ίδιος γνωρίζει άριστα και διαβλέπει τον κίνδυνο να βρεθεί άμεσα στο εδώλιο με βαρύτατες κατηγορίες. Μάλιστα τον απαλλάσσουν και από κάθε πιθανή ευθύνη και στο μέλλον, δίνοντας του το πράσινο φως για τη συνέχιση παρατυπιών και παρανομιών. Αν κάποιος καταδυθεί μέσα στο πολυνομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο ακινήτων και ψάξει καλά, θα βρεί χωμένη σε μια υποπερίπτωση, κάποιας παραγράφου, κάποιου άρθρου, την παρακάτω αποκαλυπτική διάταξη:

ΑΡΘΡΟ 38 – ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

«Ο ειδικός διαχειριστής (σ.σ Γκίκας Μάναλης) δεν υπέχει αστική, ποινική ή άλλη ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν στην ειδική διαχείριση »

Οι πληροφορίες ότι ο ίδιος απαίτησε να υπάρξει τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, μιας και είχαν πυκνώσει τελευταίο διάστημα, τα σύννεφα βαριά. Άλλωστε, μόνο αυτός γνωρίζει , καλύτερα από κάθε άλλον, το εύρος των κυβερνητικών παρανομιών και για να συνεχίσει να συνεργεί, φροντίζει να διασφαλίσει και να θωρακίσει τη θέση του.

Όποιος κι αν είχε την πρωτοβουλία, το νομοθέτημα για την... αθώωση του Γκίκα Μάναλη υπέχει πλήρους ευθύνης γι αυτό το επιστέγασμα της σωρείας των παρανομιών.

Ένα νομοθέτημα που αποτελεί τη μέγιστη επιβεβαίωση της παράνομης δράσης της κυβέρνησης από τις 11 Ιουνίου μέχρι και σήμερα. Είναι επίσης προφανές ότι η κυβέρνηση του «μαύρου» και της «πολιτικής διαπραγμάτευσης» των «ξαφνικών θανάτων» επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νομοθετικό προηγούμενο που θα εφαρμόζεται σε κάθε δημόσια επιχείρηση που θα στέλνει σε εκκαθάριση κρατώντας τον εκκαθαριστή «ξεπλυμένο» στο απυρόβλητο.

Στον ίδιο νόμο και άρθρο όμως υπάρχει κι μια ακόμα διάταξη, στην παράγραφο 2, που αποδεικνύει ότι τα ψέματα και τα φληναφήματα του Παντελή Καψή περί του δήθεν ελληνικού BBC έχουν δραματικά κοντά ποδάρια.

Ο ασφυκτικός έλεγχος της ΝΕΡΙΤ από την κυβέρνηση επιβεβαιώνεται και από τη νομοθέτηση της έγκρισης του προϋπολογισμού της από τη Διυπουργική Επιτροπή. Σε απόλυτη αντίθεση με όσα αποφάσισαν μόλις τον περασμένο μήνα οι Ευρωπαίοι υπουργοί, αρμόδιοι για τις Δημόσιες Ραδιοτηλεοράσεις στην ΕΕ.

Η Διυπουργική Επιτροπή θα έχει σύμφωνα με τα κυβερνητικά νομοθετήματα, τον τελευταίο λόγο για τα λεφτά που θα σκορπούν οι στενοί φίλοι του Π. Καψή, Γ. Προκοπάκης και ( η άρτι ορισθείσα αντικαταστάτης του) Κατερίνα Ευαγγελάκου, στο στήσιμο ενός τηλεοπτικού κακέκτυπου. Πόση πια διαφάνεια να αντέξει ο τόπος αυτός; Καλούμε πολίτες - φορείς - δικαστικές αρχές - βουλευτές - κόμματα να αναδείξουν το θέμα και να αποκαλύψουν τις παρανομίες".
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου