Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

... η θλιβερή υπόθεση "Καλοφωλιάς - ΕΞΠΡΕΣ" ...

*
greektv.com
***
*

Η "Εξπρές" δεν κυκλοφορεί,
ο εκδότης χρωστάει ...μύρια
και διοργανώνει συνέδριο για τον τουρισμό!


Το δράμα των ΜΜΕ που κατάντησε ιλαροτραγωδία στη σημερινή κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας, αποτυπώνεται άριστα στην υπόθεση της "Εξπρές".

Της οικονομικής εφημερίδας του ομίλου Καλοφωλιά στην οποία οι εργαζόμενοι έχουν να δουν το είδος του μισθού εδώ και δύο χρόνια! Με κάτι ψιλά έναντι και με την ανοχή πολλών και διαφόρων, η εφημερίδα κυκλοφορούσε κούτσα-κούτσα. Μέχρι που οι εργαζόμενοι άρχισαν τις συνεχόμενες απεργίες, με αποτέλεσμα η "Εξπρές" να μην κυκλοφορεί από τις 21 Ιουνίου 2013.

Ο εκδότης στο μεταξύ χρωστάει της ...μιχαλούς. Όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο πρόσφατο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης τους, τα χρέη του εκδότη για μισθούς φθάνουν τα 2 εκατ. ευρώ, στα ασφαλιστικά ταμεία τα 9 εκατ. ευρώ, στην εφορία τα 9 εκατ. ευρώ. (Πως το είπε ο Βρούτσης στη Βουλή;). 

Κι όμως η εταιρεία του εκδότη όχι μόνο συνεχίζει την επιχειρηματική της δράση αλλά στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου με "όχημα" την "Εξπρές" διοργάνωσε ημερίδα για τον Τουρισμό στην Πάτρα την οποία άνοιξε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της "Εξπρές" Γ.Δ. Καλοφωλιάς και όπου μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδος - Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας.

Το αποκαλυπτικό ψήφισμα καταγγελία των εργαζομένων της εφημερίδας που καλούν -επιτέλους- τους αρμοδίους να παρέμβουν.

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση του εκδότη Γεωργίου Δ. Καλοφωλιά.

Η «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.» οφείλει:

1. Στους εργαζόμενους δεδουλευμένες αποδοχές ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε μισθούς δύο ετών κατά μέσο όρο.

2. Στα ασφαλιστικά ταμεία εισφορές ύψους 9.000.000 ευρώ.

3. Στην Εφορία 9.000.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί Υπάλληλοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Φεβρουάριο.

Η εφημερίδα σταμάτησε να εκδίδεται την 21η Ιουνίου 2013, με αποκλειστική ευθύνη της οικογένειας Καλοφωλιά.

Παρά τις συστηματικές καταγγελίες των επαγγελματικών ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ σε όλους τους αρμόδιους φορείς ο εκδότης Γ. Καλοφωλιάς συνεχίζει ανενόχλητος την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Τελευταία του προσπάθεια αποτελεί η διοργάνωση συνεδρίου με θέμα τον Τουρισμό στην Πάτρα την 9η Νοεμβρίου 2013, με όχημα την Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την απόδοση ευθυνών στην εταιρεία «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.» για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της ζητούμε την άμεση παρέμβαση της συντεταγμένης πολιτείας, καθώς και κάθε πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού φορέα.

Η συνέλευση των εργαζομένων
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου