Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

... νέες επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας σε ΔΟΛ, "Πήγασο" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ξεκίνησε η μάχη των συμβάσεων
σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ


Στα δύο μεγάλα μαγαζιά του Τύπου επικεντρώνεται η προσοχή όσον αφορά τις νέες συμβάσεις. Οι διοικήσεις Πήγασου και ΔΟΛ προσπαθούν με βάση τις ανάγκες τους να διαμορφώσουν κλίμα, αλλά και συνθήκες ασφυκτικές απέναντι στους εργαζομένους με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ιδιοκτησία. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες και στα δυο συγκροτήματα επιχειρείται «σαλαμοποίηση» και προσπάθεια αποπροσανατολισμού για να έρθουν προ τετελεσμένων οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στον ΠΗΓΑΣΟ και ειδικότερα στο «ΕΘΝΟΣ» βρίσκονται με την εντύπωση ότι θα ανανεωθεί αυτόματα η υπάρχουσα επιχειρησιακή σύμβαση, η οποία υφίσταται από πέρυσι και είναι διάρκειας ενός έτους. Μάλιστα στην τρέχουσα σύμβαση περιέχεται ο όρος της αυτόματης ανανέωσης, δηλαδή, αν δεν υπάρξει συμφωνία ή δεν γίνει νέα συζήτηση, θα ανανεωθεί αυτόματα η υπάρχουσα. Στο «GOAL» όμως έχουν πληροφορηθεί ότι θα τους ζητηθεί υπογραφή νέας σύμβασης με μειώσεις περίπου 10% στου μισθούς και κατάργηση του ρεπό, δηλαδή εξαήμερη εργασία.

Στον ΔΟΛ δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία κίνηση από την πλευρά της διοίκησης, αλλά μαθαίνουμε ότι έχουν γίνει κάποιες άτυπες διερευνητικές επαφές στελεχών του οργανισμού με εκπροσώπους εργαζομένων.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι βασικός στόχος της διοίκησης του ΔΟΛ είναι οι αποζημιώσεις, για αυτό και θα επιμείνει σε δραστικό «κούρεμά» τους. Όσον αφορά τους μισθούς εκεί που η διοίκηση πιστεύει ότι θα βρει μεγαλύτερη αντίσταση, π.χ στις δύο εφημερίδες, το ρεπορτάζ λέει ότι πιθανώς να μην κατεβάσει πρόταση για μειώσεις. Όμως όπου μπορέσουν, δηλαδή, σε διοικητικούς υπαλλήλους, σε τεχνικούς, σε εργαζομένους στα περιοδικά ή στα sites ακούγεται ότι θα γίνουν προσπάθειες για «αναπροσαρμογή» των απολαβών τους και μάλιστα με εξατομικευμένες συμβάσεις. Με άλλα λόγια ο καθένας να υπογράφει διαφορετική σύμβαση από τον διπλανό του με βάση τις απολαβές και άλλα δεδομένα της εργασιακής του σχέσης με την εταιρεία. Επιπλέον, φήμες που δεν έχουν διασταυρωθεί, κάνουν λόγο για περίπου δέκα εργαζομένους που έχουν ήδη κληθεί για να υπογράψουν τέτοιες εξατομικευμένες πλέον συμβάσεις.
---
---
Σχόλιο "Ανασυγκρότησης" : ... ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ... ό,τι δεν έπραξαν και δεν πράττουν με τις απολύσεις ας το κάνουν τώρα ... εξάλλου το αντικείμενο προσφέρεται για "διαλόγους" και παζαρέματα με τον κυρ Σταύρο, ιδιαίτερα ... τέχνη τους ... κατάντια μας ...
--- 
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου