Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

... ΔΟΛ - άκυρη απόλυση εργαζομένου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άκυρη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών
απόλυση εργαζομένου (διοικητικού υπαλλήλου)
από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη το 2010...

Όταν η Δικαιοσύνη επιτελεί το έργο της


· Απόφαση κόλαφος για τη διοίκηση του ΔΟΛ
· Παρακαταθήκη στον Αγώνα των εργαζομένων στο κλάδο μας

Κύριος μάρτυρας υπεράσπισης του συναδέλφου μας (Διονύση Παπαδόπουλου) που εξετάστηκε και κατέθεσε σε πολύωρη ακροαματική διαδικασία στο Πρωτοδικείο Αθηνών το μέλος του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ & επικεφαλής του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ συνάδελφος Σταμάτης Πρωτολάτης, ο οποίος αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία τους ακριβοπληρωμένους Νομικούς Συμβούλους της εταιρείας και το πλέγμα της αντεργατικής νομοθεσίας.

Στο χώρο των δικαστηρίων κατά την εκδίκαση της υπόθεσης παρευρέθησαν και αρκετοί συνάδελφοι/σες, μέλη της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΔΟΛ αλλά και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (Παναγιώτης Σκουτέρης, Ηλίας Αργυρόπουλος, Μαριλένα Δουκάκη, Τάσος Αναστασιάδης, Γιάννα Σακελλαρίου, Σκουτέρης Γιώργος, Νίκος Γαβριήλ, Χρήστος Μαΐδης πρόεδρος ΕΠΠΗΤ, που εδώ και τρία χρόνια στήριξαν έμπρακτα τον απολυμένο συνάδελφο, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος :

«Σας ευχαριστώ όλους σας από καρδίας …. 
Το πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι ποτέ δεν ένιωσα ότι είμαι μόνος μου…»

Η με αριθ.2582/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών) η οποία αποτελεί πλέον «δεδικασμένο» ανάλογων περιπτώσεων περί ακυρότητας της καταγγελίας εργασιακής σχέσης που στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφορικά για το συνάδελφο Διονύση Παπαδόπουλο κρίθηκαν: 

· Άκυρη η καταγγελία της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας από 5 Οκτωβρίου 2010 (το πλήρες σκεπτικό υπάρχει στην ως άνω απόφαση)

· Υποχρέωση της ΑΕ ΔΟΛ σε επαναπρόσληψη του συναδέλφου με τους ίδιους όρους εργασίας και αμοιβών πριν από τη καταγγελία σύμβασης .

· Στην καταβολή από τον Οκτώβριο 2010 έντοκα τις αμοιβές του συναδέλφου συμπεριλαμβανομένων επιδομάτων αδείας & δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα, με απειλή χρηματικής ποινής ύψους 80 ευρώ για κάθε ημέρα παράβασης της υποχρέωσης αυτής κ.λ.π.
---
Σε δήλωση εκπροσώπων της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΔΟΛ αλλά και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ αναφέρονται μεταξύ άλλων:

Συνάδελφοι/σες

Ο συλλογικός μας αγώνας συνεχίζεται αμείωτος με όλα τα μέσα σε πείσμα όλων των κατασταλτικών μηχανισμών που επιστρατεύονται από την ταξική έκφραση αυτών που καθημερινά με αγριότητα και κυνισμό λεηλατούν τις ζωές μας, αλλά και των «συνδικαλιστικών» φερέφωνων στο κλάδο μας. 

Απέναντι σ’ αυτή τη βία αντιπαραθέτουμε την ταξική αλληλεγγύη μας αλλά και τη θέληση μας να αντισταθούμε κα να παλέψουμε με αξιοπρέπεια, οργανώνοντας συλλογικά τη κοινωνική μας αυτοάμυνα.

Για όλους εμάς ούτως η άλλως η αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους μας ως πράξη προηγείται της συνείδησης. Το κίνημα αντίστασης των εργαζομένων δεν δείχνει να κάμπτεται τουναντίον για άλλη μία φορά ξεσκεπάζεται το εργοδοτικό «συνδικαλιστικό» προσωπείο του Κλάδου μας.

Η μαζικοποίηση και η ριζοσπαστικοποίηση της συνδικαλιστικής μας έκφρασης και δράσης σκορπίζει τον ατομικό φόβο, που επιχειρούν να παράγουν ανδρείκελα και φερέφωνα.

Συνάδελφοι/σες 
Εργαζόμενοι/νες στα ΜΜΕ άνεργοι,

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ
---
πηγή: http://sxoliastisepiea.blogspot.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου