Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

... όρια ηλικίας στη διαδοχική ασφάλιση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εγκύκλιος ΙΚΑ
για όρια ηλικίας στην διαδοχική ασφάλιση

Ερμηνευτική εγκύκλιος του ΙΚΑ για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης εργαζομένων που ξεκίνησαν με ασφάλιση ΙΚΑ, συνέχισαν με ΟΑΕΕ και επανήλθαν στο ΙΚΑ

* Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ Δ. Πατσούρη, πρόκειται για περίπου 200 περιπτώσεις με βάση τις εκκρεμούσες αιτήσεις στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ - Σύμφωνα όμως με τις εφημερίδες, η εγκύκλιος αφορά χιλιάδες περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αλλάζει τα δεδομένα για συνταξιοδότηση με χαμηλά όρια ηλικίας κυρίως για τις γυναίκες μητέρες ανηλίκων, ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίστηκαν από τον ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ και όσους κατά τα τελευταία χρόνια δεν έχουν εργασία. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι ασφαλισμένοι, κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης από το ΙΚΑ, κατά τον χρόνο που συμπληρώνουν:
α) είτε τις απαιτούμενες ημέρες συνταξιοδότησης, οπότε κατοχυρώνεται το δικαίωμα συνταξιοδότησης στο όριο ηλικίας και με τις ημέρες εργασίας που έχουν καθοριστεί για το συγκεκριμένο έτος.
β) είτε την ηλικία – στις περιπτώσεις των γυναικών με 4.500 ημέρες εργασίας στη μεικτή ασφάλιση για πλήρη ή μειωμένη σύνταξη.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου