Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

... απλήρωτοι "Επενδυτή" - απόφαση συνέλευσης ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Aπόφαση
γενικής συνέλευσης εργαζομένων



Από: Γενική Συνέλευση εργαζόμενων «Επενδυτή»

Προς: Διοικητικά Συμβούλια ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ

Αθήνα, Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ «ΕΠΕΝΔΥΤΗ»

Οι εργαζόμενοι του «Επενδυτή», δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, που βρίσκονται σε απεργία από την περασμένη Δευτέρα, σε συνέλευσή που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 6/12 αποφάσισαν να καλέσουν τις συνδικαλιστικές ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ) να κηρύξουν νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και Τρίτη (9 και 10 Δεκεμβρίου) με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων (από 3 έως 7 μήνες, συν το επίδομα θερινής αδείας).

Στις οχλήσεις μας προς την ιδιοκτησία της εφημερίδας πάνω στο ελάχιστο αίτημα για καταβολή δεδουλευμένων μέχρι και τον Σεπτέμβριο ανταποκρίθηκε μόνο ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας DBAS AE, ο διευθύνων σύμβουλός της Αλέξης Σκαναβής, ενώ ο έτερος, Δημήτρης Μπενέκος δεν έχει ανταποκριθεί ούτε στις προσκλήσεις των συνδικαλιστικών μας ενώσεων. Σε συνάντηση με την επιτροπή των εργαζομένων ο Α. Σκαναβής επανέλαβε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί παρά για την καταβολή μόνον δύο 15ημέρων εντός του μήνα, με προϋπόθεση ότι θα λυθεί η απεργία και θα κυκλοφορήσει η εφημερίδα.

Η συνέλευση των εργαζομένων εκτίμησε ότι η απάντηση αυτή δεν ανταποκρίνεται ούτε στο minimum του αιτήματός μας και δεν συμβάλλει σε άρση του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουμε περιέλθει, αδυνατώντας να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες.

Η συνέλευση των εργαζομένων ζητάει από τις ενώσεις, σε συνεργασία με την επιτροπή των εργαζομένων, να καλέσουν και πάλι τους δύο συνιδιοκτήτες της εφημερίδας «Επενδυτής», ανεξάρτητα από την έκβαση της διαφωνίας τους για το επιχειρηματικό «διαζύγιο» που έχουν προαναγγείλει, να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων, αλλά και της ίδιας της εφημερίδας που με δική τους ευθύνη δεν βρίσκεται αυτό το Σάββατο στα περίπτερα.

Οι εργαζόμενοι του «Επενδυτή» θα εξετάσουν την όποια εξέλιξη σε νέα συνέλευση, παρουσία εκπροσώπων των συνδικαλιστικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ) την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία της εφημερίδας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ «ΕΠΕΝΔΥΤΗ»
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου