Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

... για "διατάραξη οικιακής ειρήνης" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όχι στην ποινικοποίηση
της συνδικαλιστικής δράσης

Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την ανησυχία της για την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή στη συνάδελφο - δημοσιογράφο Αννα Ανανιάδου και στο στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Η καταδίκη τους έγινε με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», για την παρέμβασή τους στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της 17ης Δεκέμβρη 2009, για να βγει στον «αέρα» το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ. Η κατασκευασμένη κατηγορία δεν στηρίχθηκε ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, ενώ και η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική, καθώς εισηγήθηκε ότι δεν τεκμηριώθηκε η κατηγορία.

Η συγκεκριμένη καταδίκη αποτελεί μόνο ένα τμήμα της βιομηχανίας μηνύσεων και διώξεων που έχει στήσει η κυβέρνηση, κατά συνδικαλιστών και κάθε εργαζόμενου που αντιδρά στην βαρβαρότητα. Υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία ότι μόνο το τελευταίο διάστημα έχουμε αντίστοιχες διώξεις σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, εκπαιδευτικών, συνδικαλιστών των Ναυτεργατικών σωματείων και 35 συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ κύριος στόχος, είναι η τρομοκράτηση κάθε εργαζόμενου ώστε να μην συμμετάσχει σε καμία διαδικασία του εργατικού κινήματος, να μην οργανωθεί, να μην αντιδράσει, να μην διεκδικήσει, να μην απεργήσει.

Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει πως η κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού «συνοδεύει» και ταυτόχρονα είναι προπομπός των νέων μέτρων που έρχονται είτε ως «καινούργια», είτε ως εφαρμογή προειλημμένων αποφάσεων. Τονίζουμε πως καμία κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού δεν θα «προλάβει» τις επερχόμενες κινητοποιήσεις και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ειδικότερα στα ΜΜΕ να μη φοβηθούν και να μη σκύψουν το κεφάλι.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου