Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

... ΝΕΡΙΤ - περίεργες δουλειές στήνονται γύρω της ...


*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ιδιωτική εταιρεία θα στήσει τη ΝΕΡΙΤ;

Γ. Προκοπάκης
Περίεργες δουλειές άρχισαν να στήνονται στη ΝΕΡΙΤ, πριν καν καθίσουν τα νέα μέλη της διοίκησης της εταιρείας στις καρέκλες τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το περασμένο Σάββατο στο «ελεύθερο» από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ ραδιομέγαρο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Γ. Προκοπάκη και των μελών του ιδιωτικού μεταπτυχιακού προγράμματος QJNT, το οποίο σε ανύποπτο χρόνο άρχισε να δραστηριοποιείται στην Πιστοποίηση ΜΜΕ στην Ελλάδα. Διεθνώς το εν λόγω Πρόγραμμα έχει αξιόλογη δράση και συνεργάζεται με άλλους τηλεοπτικούς φορείς. Εδώ στην Ελλάδα η εμφάνιση του έγινε πριν λίγους μήνες. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η πρόταση που συζητείται είναι να αναλάβει το εν λόγω ιδιωτικό πρόγραμμα το σχεδιασμό της ΝΕΡΙΤ, την οργάνωση - λειτουργία - προσωπικό, άγνωστο με τι αντάλλαγμα. Στους όρους της σύμβασης αναφέρεται πως οι «διδάσκοντες» στο εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα πρέπει να προσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ! Τα μεταπτυχιακά προγράμματα όπως είναι γνωστό είναι ιδιωτικά, σε αυτά πληρώνουν οι συμμετέχοντες περί τα 9.000 ευρώ το χρόνο για να πάρουν το ιδιωτικό μεταπτυχιακό. Οι δε καθηγητές που διδάσκουν στην πλειονότητά τους, δεν έχουν καν πτυχίο ή διδακτορικό στο αντικείμενο που διδάσκουν όσους πληρώνουν για το «πτυχίο» τους!

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο Γ. Προκοπάκης δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως τις επόμενες μέρες αναμένεται η έγκριση του οργανογράμματος της ΝΕΡΙΤ από το Εποπτικό Συμβούλιο και σημείωνε πως δεν θα γίνονται παρεμβάσεις από τους υπουργούς. Βέβαια παρεμβάσεις από ιδιωτικές ομάδες που προσφέρουν «συμπράξεις» με αντίτιμο την πρόσληψη των «καθηγητών» τους, είναι φανερό πως δέχονται. Το ερώτημα που τίθεται ευθέως πλέον για τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης είναι για ποιο λόγο διορίστηκε το Εποπτικό Συμβούλιο και το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, αν είναι να ανατεθεί σε τρίτους, εταιρείες ή Πανεπιστήμια, η οργάνωση και λειτουργία του νέου τηλεοπτικού φορέα. Για αυτό δεν προσλήφθηκαν-διορίστηκαν τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου; Για να προτείνουν οργανόγραμμα και σχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ;
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου