Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

... απολυμένη της ΕΡΤ στη φυλακή ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ:
Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση
της απολυμένης από την ΕΡΤ΄


Ανακοίνωση

Το δόγμα του «νόμου και της τάξης» που πηγαίνει χέρι-χέρι με την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους δεν γνωρίζει από «καθημερινές και σκόλες».

Ειδικά σήμερα, από το πρωί, οι «δυνάμεις του νόμου και της τάξης» έχουν πιάσει «δουλειά», συλλαμβάνοντας απεργούς και συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων μετά από κάλεσμα της εργοδοσίας του «Παπουτσάνη» τους οποίους και προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας όπου και τους μήνυσαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία.

Οι εργάτες του «Παπουτσάνη» θα απαντήσουν στην κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία με νέα απεργία στις 27 Δεκέμβρη.

Σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στο twitter της ΕΡΤOpen, απολυμένη της ΕΡΤ θα περάσει Χριστούγεννα στα κρατητήρια εξαιτίας ενός μικρού χρέους σε ασφαλιστικό ταμείο, χρέος για οποίο είχε καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση.

«Η εργαζόμενη της ΕΡΤ, μόνη μητέρα με 2 παιδιά, δεν είχε κάνει αίτηση στη ΔΤ και μετά τη διακοπή καταβολής των αποζημιώσεων η οικονομική κατάσταση της, όπως και των υπολοίπων συναδέλφων της οι οποίοι συνεχίζουν ακόμα απλήρωτοι να κρατάνε ζωντανή την ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, ήταν αρκετά δύσκολη» αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση, στην οποία προστίθεται ότι «η εργαζόμενη ειδοποίησε με ένα τηλεφώνημα ότι δεν θα μπορούσε να προσέλθει στη βάρδια της και ενημέρωσε τους συναδέλφους της για την αιτία».

Οι συνάδελφοι της κάνουν έκκληση «να αφεθεί τουλάχιστον ελεύθερη, με κάποια εγγύηση, μέχρι τη δίκη προκειμένου να κάνει Χριστούγεννα με τα παιδιά της».

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση της συναδέλφου και καλεί τα σωματεία του κλάδου, να πράξουν ότι χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί αυτό σήμερα, τώρα.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ επισημαίνει ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός αυταρχισμός θα εντείνονται όσο βαθαίνει η κρίση με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε αυτοί να μην βγουν στο προσκήνιο της κοινωνικής πάλης, αλλά να περιμένουν να «σωθούν» από διάφορους «μεσσίες».

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ τονίζει ότι η απόκρουση της κυβερνητικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας δεν γίνεται με «εκκλήσεις» στα «φιλάνθρωπα αισθήματα» τους, αλλά με την οργάνωση από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τον πανεργατικό συντονισμό του αγώνα στους χώρους δουλειάς.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου