Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

... "ΕφΣυν" - αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"... Μπορεί να είμαστε συνεταιριστές, αλλά είμαστε και επαγγελματίες, που έχουμε ανάγκη από τον -ίσο για όλους-
μισθό μας για να ζήσουμε ..."

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Οι αναγνώστες μέτοχοι στην «Εφ.Συν.»


Η εφημερίδα μας έκλεισε πριν από λίγες εβδομάδες τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας της. Η πρώτη εικόνα είναι εξαιρετική: παρά τη βαθύτατη κρίση, που καθιστά για πολλούς την καθημερινή αγορά εφημερίδας πολυτέλεια, χιλιάδες αναγνώστες αγκάλιασαν την προσπάθειά μας, αναγνωρίζοντας το ηθικό και δημοσιογραφικό πλεονέκτημα ενός γνήσια ανεξάρτητου συνεταιριστικού φύλλου.

Ολοι μάς λένε πως η επιβίωση της εφημερίδας μας είναι ένα μικρό θαύμα. Δεν είναι εύκολο για ένα εύθραυστο, νεογέννητο εγχείρημα, σαν το δικό μας, να αντέξει στον ανηλεή ανταγωνισμό και τους πολλαπλούς αποκλεισμούς και τις τρικλοποδιές που βάζει σε κάθε μας βήμα το εκδοτικό και πολιτικό κατεστημένο. Ομως τα καταφέραμε. Είμαστε εδώ, και η φωνή μας δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Κι έχουμε πια, τώρα που μάθαμε να στεκόμαστε στα πόδια μας, τόσο το ανθρώπινο δυναμικό όσο και τις φρέσκες ιδέες που χρειάζονται για να γίνουμε καλύτεροι. Αλλά και για να αποτελέσουμε, εκτός από δημοσιογραφικό σημείο αναφοράς, παράδειγμα εντιμότητας, συντροφικότητας και αλληλεγγύης σε μια Ελλάδα που καταρρέει.

Ομως οι αναγνώστες από μόνοι τους δεν επαρκούν, δυστυχώς, για να εξασφαλίσουν τη σταθερή κάλυψη των αναγκών της εφημερίδας και για να την εμπλουτίσουμε στους τομείς που χρειάζεται. Για να προχωρήσουμε, χωρίς εκπτώσεις και δημοσιογραφικά «στρογγυλέματα», έχουμε ανάγκη από ρευστότητα. Μπορεί να είμαστε συνεταιριστές, αλλά είμαστε και επαγγελματίες, που έχουμε ανάγκη από τον -ίσο για όλους- μισθό μας για να ζήσουμε.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ακολουθήσουμε τον δρόμο που διασφαλίζει εμάς και εσάς, τους αναγνώστες μας, που θέλετε όσο κι εμείς μια αδέσμευτη εφημερίδα. Να πορευτούμε μαζί. Εσείς θα μας δώσετε ό,τι μπορείτε, κι εμείς θα σας δίνουμε ό,τι έχουμε.

Για να δικαιώσουμε το σύνθημά μας, ότι μόνοι μας εργοδότες είναι οι αναγνώστες μας. Δεν σας υποσχόμαστε κέρδη ή μερίσματα. Υποσχόμαστε, όμως, πως η εφημερίδα που διαβάζετε και αγαπάτε θα συνεχίσει να υπάρχει, λειτουργώντας χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Για μια αληθινή ελευθεροτυπία, χωρίς εξαρτήσεις και αφεντικά.

Ανοίγουμε λοιπόν από σήμερα βιβλίο προσφορών, για να παραχωρήσουμε σε μικρομετόχους το 7,5% του μετοχικού μας κεφαλαίου, έναντι 412.500 ευρώ, με τιμή κάθε μετοχής τα 110 ευρώ. Το ελάχιστο που θα μπορεί να συμβάλει κάθε φυσικό πρόσωπο θα είναι το αντίτιμο μίας μετοχής. Το μέγιστο θα είναι το 1% ή 55.000 ευρώ. Ο λογαριασμός στον οποίο μπορεί να καταθέσει χρήματα όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην παραπάνω αύξηση είναι ο λογαριασμός όψεως της Εθνικής Τράπεζας GR 480110 1520 0000 1524 7033 085.

Τα ποσά που θα κατατεθούν πρέπει να είναι πολλαπλάσια των 110 ευρώ, όσο δηλαδή η τιμή απόκτησης μίας μετοχής. Στη συνέχεια με φαξ στο 211-1045145 ή στο e-mail: accounting@efsyn.gr πρέπει να ενημερωθεί η εφημερίδα για το ποσό των χρημάτων που κατατέθηκαν και τα πλήρη στοιχεία του καταθέτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΑΔΤ, ΑΦΜ, ΔΟΥ, τηλέφωνο). Βασικότερος όρος όλων, η διαύγεια.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου