Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

... ο Μπενέκος, ο Σκαναβής και οι όμηροι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στον "Ελεύθερο Τύπο" πλήρωσαν

για τον "Επενδυτή" σφυρίζουν αδιάφορα

Ενώ οι εργαζόμενοι του "Επενδευτή" παραμένουν απλήρωτοι και όμηροι της απίστευτης ομηρίας των Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκου, οι εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου" πληρώθηκαν και οδηγούνται σε συμφωνία με την ιδιοκτησία που είναι και ιδιοκτησία του "Επενδυτή", σε νέες ατομικές συμβάσεις με μείωση αποδοχών κατά 10%.

Για τις πληρωμές αυτές φροντίζει το 50% της ιδιοκτησίας του "Ελεύθερου Τύπου", ο Αλέξης Σκαναβής που επιμένει πως αφού θα πάρει τον "Επενδυτή" ο Δ. Μπενέκος αυτός δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει!

Στο μεταξύ νομικά παραμένει 50% μέτοχος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του "Επενδυτή", ό,τι κι αν λέει. Για να μην πληρώσει λοιπόν υποστηρίζει πως ζήτησε το διορισμό νέας διοίκησης στην εταιρεία DBAS που εκδίδει τον "Επενδυτή" και στην οποία ακόμη οι Α. Σκαναβής και Δ.Μπενέκος κατέχουν από 50% έκαστος. Η διοίκηση, δηλαδή ο διευθύνων σύμβουλος Αλ. Σκαναβής και η πρόεδρος, δηλαδή η γυναίκα του Δ. Μπενέκου έχουν υποβάλλει παραίτηση, αφήνοντας την εφημερίδα στην τύχη της. Κι ας υποθέσουμε ότι αυτό είναι επιχειρηματική απόφαση, να εγκαταλείψουν την εφημερίδα για την οποία φέρονται να έλαβαν δάνειο από την τράπεζα υποθηκεύθυοντας τον τίτλο της, στην τύχη της. Τους εργαζόμενους γιατί δεν τους πληρώνουν; Ποιά είναι η ευθύνη τους ως ιδιοκτήτες και που είναι οι θεσμικοί παράγοντες να ζητήσουν ευθύνες;

Ψιλά γράμματα θα πείτε. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι δυο πρώην συνέταιροι και νυν μαλωμένοι συνμέτοχοι, κατέχουν από 50% και στις δυο άλλες εταιρείες, στις οποίες ανήκουν ο "Ελεύθερος Τύπος"και ο "Τύπος της Κυριακής". Τι θα συμβεί λοιπόν εάν ο ένας εταίρος του 50% αυτών θέσει βέτο για ότιδήποτε;

Η πρωτοφανής ομηρία των εργαζομένων του "Επενδυτή" θα ακουστεί ξανά στις δικαστικές αίθουσες, μετά τις δυο αποφάσεις προσωρινών μέτρων που ελήφθησαν. Στις 9 Ιανουαρίου 2014 εκδικάζεται η προσφυγή της ΕΣΠΗΤ για μη μεταβολή τη περιουσίας της εταιρείας του "Επενδυτή" και στις 30 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί η δίκη της ΕΣΗΕΑ για τη δέσμευση του τίτλου τους "Επενδυτή".
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου