Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

... "Ελευθεροτυπία" - παραίτηση διευθυντή ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παραίτηση Παπαδόπουλου - ΤετράδηΣύμφωνα με πληροφορίες παραιτήθηκε σήμερα ο διευθυντής της "Ελευθεροτυπίας" Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης.

Στην παραίτηση έφτασε λόγω "ασυμφωνίας χαρακτήρων" με τον εκδότη της εφημερίδας και φυσικά προσμέτρησε στην απόφαση αυτή και το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην εφημερίδα, με τα γνωστά προβλήματα μισθοδοσίας και κυκλοφοριακής ανομβρίας...

Ο Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης ("Καιρός") είχε διαδεχθεί τον - αποπεμφθέντα μετά πολλών επαίνων - Βαγγέλη Παναγόπουλο.
---
ένα σχόλιο εργαζόμενου στην "Ε" :
Εργαζόμενος στην Ε says:08/12/2013 at 23:44
Εάν ο διευθυντής του «συναινετικού» κύριος Παπαδόπουλος Τετράδης ήταν τελικά αξεπέραστος ρεπόρτερ (όπως ως τέτοιον παρουσίαζε τον εαυτό του στις πρώτες συνελεύσεις της απληρωσιάς, τότε που τρεμάμενος από πάθος υπερασπιζόταν τον εκδότη και φυσικά του εγώ του, όχι όμως όλους εμάς τους υπόλοιπους τους οποίους μας θεωρούσε κακούς ρεπόρτερ και επαίσχυντους που διεκδικούμε τα χρήματα μας), θα γνώριζε πως όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Εξ αρχής στοχοποιούσε δημοσιογράφους που διεκδικούν τα χρήματα τους και με την άνεση της σύνταξης του έλεγε από δω κι απο εκεί ότι το πρόβλημα της εφημερίδας “δεν είναι τα λεφτά”. Με μια πρωτοφανή για διευθυντή συμπεριφορά περιέφερε την έμμεση απειλή του (για απόλυση) σε βάρος όσων δημοσιογράφων είτε δε μπορούσαν να έρθουν στο γραφείο για δουλειά (γιατί δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για εισιτήριο) ούτε δε δέχονταν να κάνουν κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη κάνουν για τον επίσης απλό λόγο ότι είναι απλήρωτοι. Ηταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί αυτό που συνέβη σε έναν διευθυντή ο οποίος ουδέποτε άμα την ανάληψη των καθηκόντων του υπερασπίστηκε έναν έστω και έναν εργαζόμενο (όχι μόνον δημοσιογράφο) αυτής της εφημερίδας. Ο κύριος Παπαδόπουλος μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός γραφιάς και γνώστης της πρώτης σελίδας μιας εφημερίδας. Από κει και πέρα όμως εκλήθη να διοικήσει μια εφημερίδα που δεν βγαίνει στον αυτόματο αλλά την παράγουν κάποιοι άνθρωποι. Εάν ο εκδότης δεν τους σεβάστηκε μία φορά, αυτός ο διευθυντής -όπως και ο προηγούμενος- δεν τους σεβάστηκαν εκατό. Και κυρίως δεν τους υποστήριξαν. Ως εκ τούτου: Έχει ο καιρός γυρίσματα.
Ενας απλός μεροκαματιάρης της "Ελευθεροτυπίας"
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου