Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

... αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Εφημερίδων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνεδρίασε και συζήτησε τις εξελίξεις, καθώς και τις προτάσεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στις τελευταίες συσκέψεις στα γραφεία του.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει έχει πολύ σοβαρούς λόγους για να είναι επιτυχής. Ξέρουμε ποιον έχουμε απέναντί μας. Δεν είναι τα διευθυντικά στελέχη μόνο. Αυτοί παίζουν τον ρόλο που τους έχουν βάλει τα μεγάλα αφεντικά τους, αμείβοντάς τους πλουσιοπάροχα. Απέναντί μας έχουμε το μεγάλο Κεφάλαιο της χώρας. Αυτούς που στην κατοχή τους έχουν κατασκευαστικές εταιρείες με έργα σε όλο τον κόσμο, εφημερίδες, τηλεοπτικές συχνότητες, πλοία. Αυτούς, που οι εφημερίδες τους «πατρονάρουν» την κυβερνητική πολιτική που τσακίζει ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει. Έχουμε και την Κυβέρνηση που τους δίνει «γη και ύδωρ» στο όνομα της ανάπτυξης και του πρωτογενούς πλεονάσματος. «Να σωθεί η χώρα», μας λένε! Πως θα σωθεί όμως η χώρα με εξαθλιωμένους εργάτες, με υποσιτισμένα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, με λαϊκά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και θέρμανση, με ασθενείς που περιμένουν με τις ώρες στα ράντζα να βρουν την υγειά τους έχοντας πληρώσει και εισιτήριο; «Να σωθεί η εταιρεία», μας λένε και τα διευθυντικά στελέχη με περίσσιο θράσος! Εμείς απαντάμε όμως ότι εταιρεία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εργαζομένους με δικαιώματα!

Απέναντι σε αυτούς λοιπόν εμείς έχουμε να αντιτάξουμε τον συνεπή ταξικό μας αγώνα. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες παίρνουμε αποφάσεις για την συνέχεια και τη μορφή του. Έχουμε καταφέρει να πάμε πολλά βήματα μπροστά σε αυτό. Έχουμε κάνει αγώνες με μεγάλη επιτυχία, αγώνες που δυσκόλεψαν πάρα πολύ τις εταιρείες και αναγκάσαμε να κινητοποιηθεί ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός για να τους αποκρούσει. ‘Εχουμε την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είδαμε πολλούς συναδέλφους από άλλες εταιρείες ή Κλάδους δίπλα μας στην πύλη, επιβεβαιώνοντας το «όλοι για έναν και ένας για όλους». Βγάλαμε συμπεράσματα για τον ρόλο των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών που σφύριζαν και σφυρίζουν αδιάφορα.

Εδώ λοιπόν κανείς δεν περισσεύει και επιβάλλεται να πάρουμε όλοι θέση και η θέση μας είναι εκεί που μας κατατάσσει το συμφέρον της τάξης μας. Είμαστε εργάτες και σε έναν αγώνα το πόστο μας είναι δίπλα με τους άλλους εργάτες στην απεργία και στην περιφρούρηση της πύλης. Μένουμε όρθιοι στις πιέσεις, στις απειλές, στα τηλεφωνήματα στα σπίτια μας από τους προϊσταμένους. Έχουμε πάντα το κεφάλι ψηλά γιατί έχουμε καθαρό στο μυαλό μας ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος και αποτελεί μονόδρομο!

ΔΕΝ απευθυνόμαστε σε μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων που έχουν από καιρό ταχθεί με το μέρος των αφεντικών, που από πεποίθηση πια, λειτουργούν ως ρουφιάνοι και τσιράκια των διευθυντικών στελεχών. Αυτούς τους έχουμε απέναντι, είναι στην ίδια πλευρά με αυτούς που μας κόβουν τους μισθούς, με αυτούς που «πατάνε» πάνω στα δικαιώματα και τις ζωές μας για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους και τους αντιμετωπίζουμε ανάλογα.

Δεν ταιριάζει σε κανέναν εργαζόμενο η αποφυγή του αγώνα. Ο εργαζόμενος όταν πάει για δουλειά μπαίνει από την πύλη και όχι πηδώντας μάντρες ή κάγκελα, κοιτάει τους συναδέλφους του στα μάτια και δεν χαμηλώνει από ντροπή το κεφάλι! Η φυσική θέση των εργατών είναι δίπλα στους συναδέλφους τους και όχι στα τσιράκια της εργοδοσίας που δίνουν εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, από τις 07:00 έως τις 11:00 το πρωί. Στόχος μας είναι να κάνουμε συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς όπου θα συζητήσουμε για την οργάνωση και προετοιμασία του αγώνα για την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ότι και η τελευταία. Παράλληλα θα ζητήσουμε συνάντηση για μια ακόμη φορά και εγγράφως με τις εταιρείες.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου