Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

«Στο σφυρί» για 15 εκατ. ευρώ το Mega!

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Για ένα υπόλοιπο δανείου 15 εκατ. ευρώ
οδηγείται σε ειδική εκκαθάριση το Mega!

Οι τράπεζες, έχοντας εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος (50 εκατ. ευρώ) της οφειλής του υπολοίπου του δανείου (65 εκατ. ευρώ), οδηγούν την εταιρεία σε ειδική εκκαθάριση με «μοντέλο ΔΟΛ», μέσω του ίδιου δικηγορικού γραφείου (Αγγελίδη), και με την Grant Thornton να ασκεί τον έλεγχο, η οποία μεταξύ άλλων είχε αναλάβει τη διάσωσή του καταθέτοντας business plan.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στις 27 Σεπτεμβρίου και η κύρια εκδίκαση ορίστηκε για τις 30 Οκτωβρίου. Η Alpha Bank ζήτησε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, χωρίς να ενημερώσει την Τηλέτυπος, και ενώ υπάρχει προγραμματισμένη γενική συνέλευση με το ίδιο θέμα στις 26 Σεπτεμβρίου.

Με δύο άδειες να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι του ΕΣΡ και να αναμένουν μνηστήρες, την τηλεθέαση του καναλιού κοντά στο 10% στις ηλικίες 18-54 και με το υπόλοιπο του δανείου στα 15 εκατ. ευρώ, προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά για τη στάση των τραπεζών. Για μια εταιρεία με αυτά τα χαρακτηριστικά το πρώτο μέλημα θα έπρεπε να είναι η αναζήτηση επενδυτών και όχι ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων. Το γεγονός πως θα ωφεληθούν τηλεοπτικές εταιρείες, ανταγωνίστριες του Mega, με υψηλότερο δανεισμό, είναι πρόδηλο. Το μαύρο στις οθόνες θα έρθει μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, απορρίπτοντας την αίτηση της Τηλέτυπος και ενεργοποιώντας έτσι τη σχετική απόφαση του ΕΣΡ για τη διακοπή λειτουργίας.

Στο σφυρί θα βγουν η ταινιοθήκη του καναλιού, η οποία αποτελεί μήλον της έριδος για όλα τα κανάλια, το αρχείο των ειδήσεων, το σήμα του καναλιού και η ακίνητη και κινητή του περιουσία. Οι διεκδικητές είναι πολλοί, με το Epsilon, που μετονομάζεται σε Open, να έχει το υψηλότερο κίνητρο, καθώς θα εμπλουτίσει απευθείας το πρόγραμμά του και θα αποκτήσει κοινό με το «καλημέρα», τον ΣΚΑΪ, που θέλει να προετοιμάσει την επόμενη ημέρα μετά το τέλος του «Survivor», και ο Alpha, που έχει επενδύσει στη μυθοπλασία.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου