Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Οφειλές Μπόμπολα - Θα τα ζητήσουν οι τραπεζίτες;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η κ. Ειρήνη Μανουσάκη, τα 50 εκατ. ευρώ
και ο πτωχός σύζυγός της (Φώτης Μπόμπολας)


Tο 2014 στο βιβλίο «Κλεμμένη Ανοιξη» η Σουηδή δημοσιογράφος Κάισα Εκις Εκμαν έγραφε ότι ο Αλέξης Τσίπρας της είχε πει: «ο Μπόμπολας χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει». Τώρα όμως η οικογένεια του τότε επικεφαλής της ΠΗΓΑΣΟΣ έχει λεφτά. Πενήντα εκατομμύρια ευρώ «κέρδισε» στο Στοίχημα ο κ. Φώτης Μπόμπολας και η σύζυγος του κα Ειρήνη Μανουσάκη, σε ένα απολύτως κερδοφόρο για τους ίδιους deal που συμφώνησαν με τον ΟΠΑΠ. Για την ακρίβεια η κ. Μανουσάκη συμφώνησε να πουλήσει στον ΟΠΑΠ το 38% των μετοχών που κατέχει στην εταιρία stoiximan.gr. Το ποσό της συναλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα όμως το χρέος των 160 εκατ. ευρώ στις τράπεζες παραμένει. Όπως και η δίωξη για ηθική αυτουργία για τα θαλασσοδάνεια της Πήγασος που έχει ασκηθεί εναντίον του πατριάρχη της οικογένειας κ. Γιώργου Μπόμπολα. Όμως πριν από ένα χρόνο το όνομα του κ. Φώτη Μπόμπολα ήταν συνώνυμο με την κατάρρευση, μιας από τις πλέον ισχυρές ελληνικές εκδοτικές εταιρείες της ΠΗΓΑΣΟΣ.

Στις αρχές Ιουνίου 2017 ο τότε εκδότης κ. Φώτης Μπόμπολας, έβαλε «λουκέτο» στην ιστορική εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, στην Ημερησία κλπ….

Πριν από ένα χρόνο ο κ. Φώτης Μπόμπολας, δεν μιλιόταν. Έλεγε δεξιά και αριστερά ότι δεν είχε ούτε σεντ στο πορτοφόλι του και μάλιστα για να καλύψει κάποια από τα χρέη του είχε πουλήσει (σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής) το μήκους 25 μέτρων ιστιοπλοϊκό του, αντί 1,5 εκατ. ευρώ….

Τα χρέη πολλά, βουνό. Στα 162 εκατομμύρια ευρώ οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, μερικά εκατομμύρια ευρώ οι οφειλές προς τους 450 εργαζομένους του πρώην ΠΗΓΑΣΟΥ, που έχασαν μέσα σε μία μέρα τη γη κάτω από τα πόδια τους και βρέθηκαν στην κυριολεξία χωρίς ευρώ στην τσέπη τους.

Θα πάρει 50 εκατ. ευρώ

Χθες ανακοινώθηκε οτι ο ΟΠΑΠ αγόρασε το μερίδιο που είχε η κα Ειρήνη Μανουσάκη, η σύζυγος του κ. Φώτη Μπόμπολα στην εταιρεία Stoiximan. Το τίμημα ανήλθε στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι τραπεζίτες με αυτά τα χρήματα. Θα τα απαιτήσουν από την κ. Ειρήνη Μανουσάκη καθώς ο σύζυγός της οφείλει πολλά εκατομμύρια ευρώ;

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Φώτης Μπόμπολας ανέλαβε CEO στην εκδοτική εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ το 2015. Και σε ενάμιση χρόνο είχε μπει «λουκέτο» σε όλα τα έντυπα της εταιρείας που διοικούσε, μαζί με την σύζυγο του κα Μανουσάκη (...)

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου