Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Μύλος στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για τον Καψώχα

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Ανω κάτω το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση του σχολιαστή της ΕΡΤ Σωτήρη Καψώχα. Το ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία διερεύνησης, για τυχόν παράβαση του Κώδικα Αρχών Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, από τον Σωτήρη Καψώχα σχετικά με τα σχόλια του για την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά».

Στα σχόλια του δημοσιογράφου είχε αντιδράσει έντονα η ΝΔ που αποφάσισε να μην στέλνει βουλευτές και στελέχη της στα πάνελ των εκπομπών της ΕΡΤ.

Η Αγγέλλα Νταρζάνου στην Αυγή αφήνει αιχμές για μεθοδεύσεις και πιέσεις της ΝΔ προς την Ακαδημίας να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Πειθαρχικό, και όπως αναφέρει το θέμα ετέθη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση την περασμένη Τρίτη εκτάκτως στο Συμβούλιο και εκτός της Ημερήσιας Διάταξης. Η μεθόδευση αυτή οδήγησε σε αποχώρηση δύο μέλη του Συμβουλίου.
Η Αγγέλλα Νταρζάνου σημειώνει στο ρεπορτάζ της:
  • Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας ή για διερεύνηση.
  • Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό εάν το Συμβούλιο κινήθηκε κατόπιν καταγγελίας ή αυτεπαγγέλτως ή μετά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ η οποία «διαβίβασε την υπόθεση στα αρμόδια όργανα». Ακόμη περισσότερο, δεν μπορεί να εντοπιστεί βάσει ποιας συγκεκριμένης διάταξης του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ ή του Κώδικα Δεοντολογίας κινητοποιείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο.
  • Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με προηγούμενη σύνθεσή του, κατά τη διερεύνηση ευθυνών των δημοσιογράφων των τηλεοπτικών σταθμών για την κάλυψη του δημοψηφίσματος το 2015, είχε επιβάλει ποινές σε δημοσιογράφους (π.χ. Όλγα Τρέμη), όχι όμως και στους σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων (π.χ. Γ. Πρετεντέρης), καθώς έκρινε ότι οι μεν δημοσιογράφοι παρεμπόδισαν την παρουσίαση της ειδησεογραφίας με ολοκληρωμένο τρόπο, ενώ οι σχολιαστές διατηρούσαν το δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους.

Ο Σωτ. Καψώχας, με δημόσια δήλωσή του τις προηγούμενες μέρες έχει ανακοινώσει ότι καταθέτει τη δημοσιογραφική ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ (δείτε ΕΔΩ).
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου