Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η καταγγελία της ΕΦΕ για όσα έγιναν στην κηδεία του Ζακ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Μπήκαν προσποιούμενοι τους φίλους του
νεκρού και τράβηξαν εικόνες από το φέρετρο»


Στις 25 Σεπτεμβρίου 2018, κατά τη διάρκεια της κηδείας του Ζακ Κωστόπουλου, συνέβησαν πράξεις από δημοσιογράφους που δεν σεβάστηκαν τους κανόνες που τηρούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι της, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

Όπως σημειώνει η Ένωση, «με παράκληση των συγγενών και φίλων του Ζακ Κωστόπουλου, τόσο οι φωτορεπόρτερ όσο και οπερατέρ τηλεοπτικών μέσων σεβάστηκαν τον πόνο τους και δεν μπήκαν στο νεκροταφείο.

Ωστόσο κάποια άτομα μη μέλη της ΕΦΕ μπήκαν προσποιούμενοι τους φίλους του νεκρού και τράβηξαν με κινητά τηλέφωνα κοντινές εικόνες από συγγενείς και φίλους αλλά και από το φέρετρο. Οι επίμαχες φωτογραφίες έχουν ανέβει σε διαδικτυακά μέσα και προκάλεσαν την οργή των συγγενών και φίλων του Ζακ Κωστόπουλου.

Η ΕΦΕ έγινε δέκτης πολλαπλών παραπόνων των άνω με αυτή την αφορμή εκφράζει δημόσια με την παρούσα ότι καταδικάζει τις πρακτικές των συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

Η ΕΦΕ διαχωρίζει τον δημοσιογραφικό κανιβαλισμό από το ρεπορτάζ και προασπίζει τους κώδικες δεοντολογίας που οφείλουν να τηρήσουν τα μέλη της αλλά και όλοι οι επαγγελματίες εργαζόμενοι της δημοσιογραφίας».

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου