Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΧΙ στη φίμωση - ΕΡΤ ανοιχτή για την κοινωνία

*
Αριστερή
Πρωτοβουλία
Εργαζομένων ΕΡΤ
***
*
Ανακοίνωση


Η επιτυχία ενός περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού κρίνεται από τη διεισδυτικότητά του στην τοπική κοινωνία.


Ο Ραδιοσταθμός του Βόλου έχει αποδείξει διαχρονικά, ακόμα και την περίοδο του «μαύρου», την αλληλεπίδρασή του με τον κόσμο της περιοχής. Πριν λίγες μέρες, με προφορική εντολή του διευθυντή περιφερειακών σταθμών, καλείται να κόψει το νήμα αυτής της σύνδεσης. 

Οι προφάσεις πολλές, η ουσία όμως μία: η εκπομπή που φιλοξενεί τα κινήματα της περιοχής, θα πρέπει να σταματήσει επειδή το αποφάσισε ο διευθυντής Περιφερειακών Σταθμών.

Με πρόφαση τη νομιμότητα, λέξη την οποία, προφανώς, κάποιοι έμαθαν μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Τα δύο χρόνια του «μαύρου» όλοι όσοι μετείχαμε στον αγώνα για «ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία», είχαμε βγάλει από το λεξιλόγιο μας την «νομιμότητα» του Σαμαρά και του «μαύρου».

Σήμερα κάποιοι προσπαθούν να απομονώσουν τους τοπικούς Ραδιοσταθμούς απομακρύνοντας τους από την τοπική κοινωνία και τα κινήματα. Αφού έκοψαν τις εκπομπές των αλληλέγγυων, κατέβασαν την Αστυνομία σε διαμαρτυρία αλληλέγγυων στα Χανιά, ανακάλυψαν το «δημοκρατικό» - η επιτροπή προγράμματος του ραδιοσταθμού προτείνει αλλά ο διευθυντής αποφασίζει- τώρα προχωράνε σε αντίθεση με τις προτάσεις της επιτροπής προγράμματος.

Κόβουν εκπομπή και τηλεφωνούν στον εκφωνητή, την ώρα που είναι στον αέρα, να πάψει να την παρουσιάζει. 

Οι εργαζόμενοι, που παλέψαμε σκληρά μαζί με χιλιάδες άλλους το μαύρο στην ΕΡΤ και τα μνημόνια στην κοινωνία, καταθέσαμε εγγράφως ποια ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Η παρούσα κυβέρνηση αρνήθηκε να προχωρήσει σε τομές στην ΕΡΤ. Αντίθετα το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ απέχει μίλια από αυτά για τα οποία παλέψαμε και η λογοκρισία εκπομπών στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα επιχειρεί να κλείσει κάθε σύνδεση με τους αγώνες που άνοιξαν την ΕΡΤ. 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, που οργάνωσε απεργιακή κινητοποίηση για να μην προβάλλεται η ναζιστική Αυγή, δεν πρέπει να ανεχτεί να κοπεί εκπομπή (την επόμενη της απεργίας) που αναφερόταν στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου το 1936 και τον αθλητή Τζέσι Όουενς που κατέρριψε το μύθο της Άρειας φυλής. 

Στόχος των εργαζόμενων είναι το άνοιγμα της ΕΡΤ στην κοινωνία κι όχι η περιχαράκωσή της στις παρυφές της εξουσίας.

Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΡΤ
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου