Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Η "Μακεδονία", η ΕΣΗΕΜΘ και οι βιομήχανοι εκδότες

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι βιομήχανοι ελέγχουν το 85%
της “συνεταιριστικής” Μακεδονίας
των 25 δημοσιογράφων!


Πάντα πρόθυμοι στο πλευρό της 
κάθε
εργοδοσίας οι του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ…

Από τον Ασύνταχτο Τύπο

Ούτε την αλήθεια, ούτε τη συναδελφική αλληλεγγύη, ούτε καν μια στοιχειώδη συνδικαλιστική ηθική, ακολουθούν οι του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ.

Πρωτοστατούντων του προέδρου Ν. Καρρά και του Π. Νεστορίδη (και παρά τις αρχικές επιφυλάξεις πολλών μελών του οργάνου), το ΔΣ με ανακοίνωσή του (την περασμένη Τρίτη)… «υποδέχεται με μεγάλη ικανοποίηση την επανέκδοση της εφημερίδας Μακεδονία», με «νέο ιδιοκτησιακό σχήμα, στο οποίο κυριαρχούν οι εργαζόμενοι».

Οποίο ψέμα!… Και ενώ λίγο πριν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ και ενώπιον όλων των μελών του, κληθείς σχετικά, ο διευθυντής της «Μακεδονίας» Μ. Αλεξανδρίδης παραδεχόταν ότι το ποσοστό της ΚΟΙΝΣΕΠ των 25 εργαζομένων στη νέα εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα «Μακεδονία – Ενημέρωση ΑΕ» είναι μειοψηφικότατο… στο μόλις 15%, έναντι του υπολοίπου 85% που κατέχουν οι 20 επιχειρηματίες και βιομήχανοι!!!

Ο ίδιος και ερωτηθείς σχετικά στη συνεδρίαση, παραδεχόταν επίσης ότι δεν μπορούσε να διασφαλιστεί η εργασιακή συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο νέο σχήμα, καταρρίπτοντας το επιχείρημα που είδαμε να διατυπώνεται από μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ των 25 ότι αυτή ήταν ανοιχτή για όλους! Οι της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜΘ έκαναν πως δεν άκουσαν και παρά τις επισημάνσεις της μειοψηφίας!

Ένα άλλο στοιχείο προς επίρρωση των παραπάνω αποτελεί και η επιστολή που έστειλε στην ΕΣΗΕΜΘ ένας εκ των 25 που παραχώρησαν δεδουλευμένα, αλλά δεν κλήθηκε στο νέο σχήμα έκδοσης, καταγγέλλοντας τους πρώην συναδέλφους του και ανακαλώντας την υπογραφή του! Ο ίδιος και πριν συμπληρωθεί 24ωρο, σήμερα το πρωί ανακάλεσε αυτήν την επιστολή… προφανώς μετά από σχετική παρέμβαση.

Το νέο ερμαφρόδιτο εταιρικό σχήμα αποτελεί διάδοχη επιχειρηματική κατάσταση, αφού χρησιμοποιεί τον ίδιο τίτλο. Με το κόλπο τους… «ξεχνιούνται» (μεταξύ πολλών άλλων) τα οφειλόμενα και οι θέσεις εργασίας των 2/3 των εργαζομένων (45 εκ των 70) της εφημερίδας, οι οποίοι εδώ και 11 μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα 18 μηνών. Όμως, ούτε σε αυτό γίνεται κάποια μνεία στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ! Ούτε καν αναφέρει τα ονόματα των υπεύθυνων ιδιοκτητών και διαχειριστών της ΜΕΕ, Ι. Ρήγα και Β. Σουλοπούλου - με την παρότρυνση των οποίων έγινε το νέο εταιρικό σχήμα!

Αυτοί, μεγαλομέτοχος και διαχειρίστρια, υπέγραψαν την ενοικίαση του τίτλου για 7 χρόνια προς τους 25 της ΚΟΙΝΣΕΠ έναντι δεδουλευμένων τους, και όλοι μαζί κάναν την κολεγιά με τους 20 επιχειρηματίες-βιομήχανους. Κι όλα αυτά οι κυρίαρχοι συνδικαλιστές τα βλέπουν και σφυρίζουν… αδιάφορα. Τέτοια υποστήριξη… και συνενοχή! Σαφέστατα ταξικότατη η στάση τους, αμετανόητοι και επικίνδυνα πρόθυμοι στην εξυπηρέτηση των κάθε είδους αφεντικών!

…και η ΠΟΕΣΥ;

Αλήθεια, τι ζητούσε η νέα πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Ε. Ριζεάκου, συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο Τ. Φωκιανίδη (τρίτο της κυβερνώσας ομάδας στην ΕΣΗΕΜΘ), στα γραφεία της «Μακεδονίας»; 

Ενώ μάλιστα εκκρεμεί η σχετική συζήτηση στο ΔΣ της Ομοσπονδίαςγια τη λήψη απόφασης, αφού το ΔΣ εντέλλεται από το πρόσφατο συνέδριο με ψήφισμά του «να παρακολουθεί το θέμα της εφημερίδας ‘Μακεδονία’ και να αντιταχθεί σε κάθε απόπειρα να απαλλαγεί η επιχείρηση με την όποια διάδοχη κατάσταση από τα οφειλόμενα στους εργαζόμενούς της» (...)

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου