Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ - έργα και ημέρες...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Πως λέμε "σύμπραξη ιδιωτικού δημόσιου τομέα";

Οι εισπράξεις οφειλών
του ΕΔΟΕΑΠ σε …άλλον

Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) αναλαμβάνει την είσπραξη των απαιτήσεων του ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Στην απόφαση, που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, ορίζεται η διαδικασία για περιπτώσεις είτε ολικής είτε μερικής καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλόμενων ποσών, καθώς και οι τυχόν επιβαρύνσεις από πρόσθετα τέλη ή τόκους υπερημερίας.

Συγκεκριμένα, θα συντάσσεται πράξη βεβαίωσης οφειλής από τον ΕΔΟΕΑΠ και θα διαβιβάζεται στο ΚΕΑΟ, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη των δύο πλευρών θα αποσαφηνίζεται για ποιες οφειλές θα προωθούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Κάθε μήνα το ΚΕΑΟ θα αποδίδει στον ΕΔΟΕΑΠ τις εισπράξεις από τα χρέη.
---

Η πρώτη σύγκρουση
συμφερόντων ΕΣΗΕΑ - ΕΔΟΕΑΠ

Η πρώτη «σύγκρουση συμφερόντων» ανάμεσα σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ, που έχουν κοινά μέλη στα διοικητικά τους συμβούλια, έγινε αυτή την εβδομάδα. Η ΕΣΗΕΑ, υπό την ηγεσία της Μ. Αντωνιάδου και του Στ. Καπάκου, βρέθηκε αντιμέτωπη στο ΣτΕ με τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η δίκη αφορούσε την προσφυγή του ΕΔΟΕΑΠ για πρόστιμο 5.000 ευρώ που είχε επιβάλει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επειδή συγκέντρωνε παρανόμως στοιχεία προσωπικών δεδομένων συνταξιούχων την περίοδο 2014-2015 και δεν εφάρμοσε την πρώτη απόφαση της Αρχής για καταστροφή του εν λόγω αρχείου.

Η νυν διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ήρθε αντιμέτωπη με τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στο οποίο μετέχουν ο πρόεδρος του Ταμείου και ένα μέλος του ΔΣ, όφειλε να καταθέσει υπέρ των συνταξιούχων που είχαν προσφύγει στην ανεξάρτητη αρχή.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Μπήκε στην ΕΤΗΠΤΑ το ΣΔΟΕ; Και σε μας δε λέτε τίποτα; Ποιοί τα τσουρνεύανε; Οι πεντάμορφες με τις εβδομήντα κάλτσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή