Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Μήνυση Π. Καμμένου κατά δημοσιογράφων του "Φιλελεύθερου"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παρέμβαση Κώστα Βαξεβάνη υπέρ των δημοσιογράφων
Ο Πάνος Καμμένος ζητάει τη σύλληψη
7 δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου»



Αστυνομικοί με πολιτικά εμφανίστηκαν
στα γραφεία του liberal.gr και της εφημερίδας

Αστυνομικοί με πολιτικά εμφανίστηκαν στα γραφεία του liberal.gr και του «Φιλελεύθερου» αναζητώντας δημοσιογράφους και στελέχη της εφημερίδας μετά από μήνυση του υπέβαλε εναντίον τους ο Πάνος Καμμένος με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η σύλληψη αφορά τους: Εκδότη Θανάση Μαυρίδη, τον διευθυντή Παναγιώτη Λάμψια, τον διευθυντή Σύνταξης Βασίλη Γεώργα, τον διευθυντή έκδοσης Γιώργο Μπαλγκά, την αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού και των δημοσιογράφων Γαβριήλ Σερέτη και Νικολέττα Μουτούση.

«Είμαι γνωστής διεύθυνσης, ας κοπιάσουν», δήλωσε στο liberal.gr ο διευθυντής του «Φιλελεύθερου» Παναγιώτης Λάμψιας, προσθέτοντας ότι «άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι εχθροί της ελευθερίας του Τύπου, επιχειρούν να μας φιμώσουν».

Υποθέτουμε με βάση τα πρόσωπα που αναζητούνται από την αστυνομία, η μήνυση Καμμένου αφορά το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής με τίτλο «ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΑΡΤΙ».

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στα γραφεία του liberal.gr με πολιτικά λέγοντας ότι αναζητούν δημοσιογράφους της εφημερίδας χωρίς όμως να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς αρχικά να ενημερώσουν ποιους αφορά το ένταλμα, παρότι ερωτήθηκαν, καθώς και από ποιον προέρχεται η μήνυση και για ποιο λόγο.

Ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία του «Φιλελεύθερου» δεν λειτουργούν το Σαββάτο και αποχώρησαν, ενώ το γεγονός ότι η μήνυση προέρχεται από έναν υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα δείχνει ότι η κατάσταση ως προς την ενημέρωση του Τύπου παρουσιάζει σημεία που προβληματίζουν πολιτικούς και πολίτες.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου» που αναζητούνται βρίσκονται στις οικίες τους, οι οποίες είναι γνωστές στις αστυνομικές αρχές και περιμένουν να δουν τις εξελίξεις αυτής της πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία καταδεικνύει την επιλογή της μηνυτήριας αναφοράς και του αυτοφώρου για ό,τι γράφεται στον Τύπο.
---
---
Βαξεβάνης: Να σταματήσουν
οι διώξεις των δημοσιογράφων...


...στον «Φιλελεύθερο»

Να σταματήσουν οι διώξεις των δημοσιογράφων στο «Φιλελεύθερο» ζητά με ανάρτησή του στο Twitter, o εκδότης του Documento και συνήθως διωκόμενος Κώστας Βαξεβάνης.

Επισημαίνει ότι τα δημόσια πρόσωπα, απαντάνε με θάρρος και προσθέτει: «Έχουν θέσει τον εαυτό τους σε δημόσιο έλεγχο και αν υπάρχει συκοφαντία έχουν χρέος να την καταδείξουν δημόσια».

Ζητά επίσης από την κυβέρνηση, απέναντι στη διαπλεκόμενη δημοσιογραφία να ευνοήσει θεσμούς και κανόνες ελευθεροτυπίας.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου