Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

«Οι Γκοτζαμάνηδες της δημοσιογραφίας και της πολιτικής»

*
ΠΟΣΠΕΡΤ
***
*


Σε μακροσκελή ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία απαντά σε δημοσιεύματα και δηλώσεις των τελευταίων ημερών για τις μεικτές παραγωγές και τα υπόλοιπα έξοδα της ΕΡΤ. Παράλληλα επαναδιατυπώνει τις προτάσεις της για τις ανάγκες των υποδομών της ΕΡΤ και των εργαζομένων της (πρώην και νυν)

Την ώρα που η ΕΡΤ αρχίζει να αναρρώνει από τα τραύματα του 2013, σπάζοντας ταυτόχρονα τα δεσμά που είχαν υφάνει οι προηγούμενοι διοικούντες και παραδιοικούντες, την ώρα που αρχίζει να ανταποδίδεται στην ελληνική κοινωνία και στην ομογένεια ακόμα καλύτερη ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμός, οι «Γκοτζαμάνηδες» της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, βγήκαν σαν την ψείρα στο γιακά και παριστάνοντας τα λιοντάρια, βρυχώνται συντονισμένα εναντίον της.

Μιλούν για «πάρτυ στην ΕΡΤ», για «υπέρογκες σπατάλες σε μεικτές παραγωγές» κ.λπ., συγχέοντας προφανώς το παρόν με το παρελθόν, ίσως επειδή πολλοί από δαύτους υπήρξαν «πρωταγωνιστές», «κομπάρσοι» η «ταξιθέτριες» στα αληθινά «πάρτυ». Τότε που το «μηνιάτικο» των αλεξιπτωτιστών της Ρηγίλλης έφθανε ακόμα και τα 35.000 ευρώ, και το κόστος των μεικτών παραγωγών κυμαίνονταν μεταξύ 45.000 ευρώ έως και 80.000 ευρώ (όχι το μήνα αλλά τη βραδιά), ενώ τα bonus των «πρόθυμων» είχαν γίνει τακτικά «επιδόματα».

Η σημερινή ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ από τότε είχε μπεί στο στόχαστρο αυτής της «κλίκας», γιατί μαζί με τους εργαζόμενους έδινε μάχες για να προστατεύσει τα χρήματα του ελληνικού λαού, προκαλώντας τελικά την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον των «φυτεμένων» διασπαθιστών του δημόσιου χρήματος, μερικοί εκ των οποίων δικάζονται για κακουργήματα μέχρι και σήμερα, με κύριο μάρτυρα κατηγορίας τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη. Από τότε έως και σήμερα η στάση μας ήταν και είναι αρνητική τόσο στη «λύση» των μεικτών παραγωγών όσο και στη χρήση «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων από εργολάβους.

Με απλά λόγια εναντιωνόμαστε στην εκμετάλλευση του κάθε εργαζόμενου στις γαλέρες των «εργολάβων», αλλά και στις «μεικτές» παραγωγές που ξεκάθαρα είναι «λύσεις» αλυσιτελείς. Υπενθυμίζουμε σε κάθε υπεύθυνο, ότι εάν από την αρχή είχαν εισακουσθεί οι προτάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ, δεν θα είχαν φτάσει και εξ αιτίας των τεραστίων ελλείψεων σε προσωπικό, στο σημερινό αδιέξοδο και στη χρήση αυτών των κακών «λύσεων». Οι εργαζόμενοι έχουμε κατ΄επανάληψη δηλώσει δημόσια, ότι δεν θέλουμε ούτε υπερωρίες, ούτε οφειλόμενα ρεπό (σήμερα γύρω στις 18.000) και συνεχίζουμε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εκτός των άλλων:
⦁ Tην πρόσληψη εξειδικευμένου τακτικού και έκτακτου προσωπικού αξιοκρατικά και με διαφάνεια.
⦁ Την υπογραφή και εφαρμογή της ΚΥΑ, που θα κλείσει τον κύκλο των εκκρεμοτήτων της αναβίωσης της σχέσης εργασίας των παρανόμως απολυθέντων υπαλλήλων της ΕΡΤ και αφετέρου θα άρει τις αδικίες με δίκαιο συμψηφισμό καταβληθέντων–οφειλομένων ποσών.
⦁ Tην καταβολή από τον ειδικό διαχειριστή των οφειλόμενων δεδουλευμένων που αφορούν στην πρό του «πραξικοπήματος του μαύρου» περίοδο.
⦁ Tην υπογραφή Σ.Σ.Ε.
⦁ Tον ακριβή καθορισμό των οργανικών θέσεων στο νέο οργανόγραμμα,
⦁ Tην απολύτως επείγουσα και αναγκαία ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού σε ραδιόφωνο και τηλεόραση και την επίσπευση της πλήρους απεξάρτησης της ΕΡΤ από την ομηρεία της Digea.
⦁ Την άμεση λύση στα κτιριακά προβλήματα των δομών της ΕΡΤ και ειδικά της ΕΡΤ 3.

Επειδή τα «μελανοδοχεία» του 2013 ήδη έχουν ξαναβγεί στα τραπέζια των μισθωμένων κοντυλοφόρων της πολιτικο-οικονομικής διαπλοκής και της μιντιακής μαφίας, για να ενισχύσουν τη νεοφιλελεύθερη ρητορική της ΝΔ περί «σπάταλης και πολυπληθούς ΕΡΤ», δηλαδή το «προοίμιο» του Μητσοτάκη για πογκρόμ απολύσεων, τους επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά αυτό που ήδη ξέρουν και σκόπιμα αποκρύπτουν:

Η ΕΡΤ δεν είναι ένα κανάλι που απλώς παράγει ότι καταπίνεται εύκολα και γρήγορα, αλλά ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που παρέχει δωρεάν σε όλη την Ελλάδα και παγκοσμίως το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες 4 τηλεοράσεων, 7 ραδιοφώνων, 19 περιφερειακών σταθμών, μιας δορυφορικής και μιας υβριδικής τηλεόρασης, του δικτύου των «Νέων μέσων», των τριών μουσικών συνόλων, του δικτύου των ανταποκριτών σχεδόν σε όλο τον κόσμο κ.λπ., ενώ ταυτόχρονα είναι και πάροχος δικτύου που έχει χιλιάδες κεραιοσυστήματα σε 1.100 κορυφές βουνών και αλλού.

Όλα αυτά εξυπηρετούνται με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των 2.227 υπαλλήλων της ΕΡΤ, που τηρουμένων των αναλογιών αποτελούν το μικρότερο αριθμητικά σύνολο προσωπικού ανάμεσα στις δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις της Ευρώπης.

Ενδεικτικά μόνο να θυμίσουμε σε κάθε νοσταλγό του «μαύρου» ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αυστρίας που διαθέτει μια τηλεόραση και δυο ραδιόφωνα απασχολεί 3.800 εργαζόμενους (ανταποδοτικό τέλος 23 ευρώ/μηνα), του Βελγίου (γαλλοφωνοι και Φλαμανδοί) 5.443 (επιβαρύνει τον κρατικο προϋπολογισμό), της Βουλγαρίας 3.336 (επιβαρύνει τον κρατικο προϋπολογισμό), της Δανίας 3.745 (ανταπ. τέλος 25 ευρώ/μηνα), της Ελβετίας 5.581. Αξίζει να σταθούμε στην Ελβετία γιατί σε δημοψήφισμα που προκάλεσαν τον περασμένο Μάρτιο τα ιδεολογικά «ξαδέλφια» του Μητσοτάκη, ο λαός σε ποσοστό 70% ψήφισε υπερ της διατήρησης του ανταποδοτικού τέλους που ανέρχεται στα 392 ευρώ το χρόνο δηλαδή 32,66 ευρώ το μήνα!!! (Υπερ της ΕΡΤ ο λαός «ψήφισε» το 2013, το 2014, το 2015 με την μαζική συμμετοχή του στον αγώνα μας εναντίον του μαύρου)

Ένα άλλο «θέμα» που διακίνησαν οι δημοσιογραφικοί αντίλαλοι του «μαύρου μετώπου», ήταν και η μείωση ή και κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους των 3 ευρώ (36 ευρώ το χρόνο), το οποίο επιβλήθηκε επι Σαμαρά με το 1,5 ευρώ να καλύπτει τα έξοδα της υποδεκαπλάσιας σε μέγεθος και ραδιοτηλεοτπική παραγωγή ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, και το άλλο 1,5 ευρώ να πηγαίνει παράνομα σαν έμμεσος φόρος για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Σήμερα που η ΕΡΤ ΔΕΝ έχει το μέγεθος ενός τηλεμπακάλικου αλλά ενός ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού καλύπτει τα έξοδά της με τα ίδια χρήματα που εισέπραττε το υποκατάστατο ραδιοτηλέορασης της ΝΕΡΙΤ, συνεχίζοντας να προσφέρει τουλάχιστον το 30% των εσόδων της στη μαύρη τρύπα του χρέους.

Για το σκάνδαλο με το 1.5 δισεκατομμύριο των θαλασσοδανείων, που πήγε με κυβερνητικές παρεμβάσεις από τις τράπεζες στις τσέπες αεριτζήδων και μπαταχτσήδων καναλαρχών και εκδοτών, και το οποίο γύρισε ως βάρος στον Έλληνα φορολογούμενο ούτε κουβέντα.

Για το πώς π.χ τα 100.000 ευρώ της αρχικής «επένδυσης» των συνλουομένων στην μπανιέρα εκδοτών του «Πρώτου Θέματος», έγιναν ως «δια μαγείας» με τη διαμεσολάβηση της τότε κυβέρνησης στις τράπεζες 31.000.000 ευρώ μέσα σε χρόνο μηδέν, πάλι ούτε κουβέντα.

Για τα εκατοντάδες εκατομμύρια των κρατικών διαφημίσεων που συνέρρεαν σαν κρατική επιδότηση στα ταμεία των διαπλεκομένων καναλαρχών, εκδοτών, εκμαυλιστών πάλι καμία αναφορά.

Κατά τα άλλα για όλους αυτούς τους Γκεμπελίσκους, τα νοσοκομεία δεν έχουν γάζες, τα σχολεία καθηγητές και οι νέοι δουλειές επειδή «η ΕΡΤ απομυζά» από τον Έλληνα πολίτη μισή τυρόπιτα το μήνα. (Ποιος ξέρει, αύριο μπορεί να μας πούν ότι και για την κλιματική αλλαγή φταίει η καμινάδα του καλοριφέρ στο ραδιομέγαρο)

Ζούμε ξανά στιγμές του μαύρου παρελθόντος, όπου ο ίδιος θίασος έταζε στον λαό τη γή της επαγγελίας με «εισιτήριο» τη συρρίκνωση του δημόσιου, των κοινωνικών παροχών και τις χιλιάδες απολύσεις, για να τον οδηγήσει τελικά στη γή των μνημονίων, της απόγνωσης και των αυτοκτονιών.
Το λέμε για μια ακόμα φορά:

⦁ Δεν μας τρομάζουν ούτε οι Μπογδάνοι, ούτε οι Ψαριανοί, ούτε ο μεταμφιεσμένος ακροδεξιός συρφετός που στηρίζει τον αρχηγεύοντα της ΝΔ, και φυσικά ούτε και ο "σύμμαχός" τους στο εμπάργκο της ΕΡΤ "φύρερ" της Χ.Α.
⦁ Δεν μας πτοούν ούτε οι φωνές των κάθε λογής λακέδων που "συστρατευμένοι στην κοινή αντίληψη" με τη "νέα" δεξιά, νιαουρίζουν μαζί με τις ύαινες που έχει ξαμολύσει εναντίον της ΕΡΤ το ιερατείο της διαπλοκής.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει καταθέσει ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ στη Βουλή των Ελλήνων τις προτάσεις της για την ΕΡΤ, σε αντίθεση με τους φανερούς και κρυφούς θαυμαστές του Πινοσέτ και του Λιντς που μόνο την λιθοβολούν.

Σε όλους αυτούς τους νοσταλγούς του «μαύρου» και σε κάθε φερέφωνο της μιντιακής μαφίας απαντάμε με τους στίχους του Παλαιστίνιου Σαμίχ Αλ Κάσεμ:

Δεν παζαρεύω
κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου
θ΄ αντιστέκομαι.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου