Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Σε καθεστώς προστασίας το Mega

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ξεκινάει η εκποίηση της επιχείρησης


Σε καθεστώς προστασίας μπαίνει το Mega (Τηλέτυπος) έναντι των πιστωτών του, είτε αυτοί είναι το Δημόσιο είτε είναι οι εργαζόμενοι, με απόφαση δικαστηρίου.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτημα των Τραπεζών, για λήψη προληπτικών μέσων από προσφυγές των πιστωτών. Η απόφαση επιτρέπει την λειτουργία του καναλιού με πλήρη προστασία, καθώς απαγορεύεται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης η ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης των λογαριασμών της εταιρίας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των τραπεζών για την «ειδική διαχείριση» της επιχείρησης. Η απόφαση ισχύει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί και αποδέχθηκε χωρίς αστερίσκους το αίτημα των Τραπεζών. Ετσι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, οπότε και θα γίνει η κύρια δίκη για να μπει το Mega στην ειδική διαχείριση του νόμου 4307/2014, δεν θα μπορεί κανείς να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της εταιρίας η να κάνει κατάσχεση.

Να σημειωθεί ότι την υπόθεση της υπαγωγής του Mega σε ειδική διαχείριση έχει αναλάβει δικηγορική εταιρία που χειρίστηκε και την υπόθεση του ΔΟΛ. Η διαδικασία προβλέπει την εκποίηση της επιχείρησης, υπό την εποπτεία του ειδικού διαχειριστή..

Ο διαχειριστής αποτιμά την επιχείρηση εν λειτουργία και με αυτόν τον τρόπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί υψηλότερο τίμημα από τη ρευστοποίηση (για παράδειγμα, μόνο των ακινήτων), ενώ επιδιώκει τον εξορθολογισμό και την παραγωγή προστιθέμενης αξίας, δίνοντας έτσι λύση για τις ίδιες τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους τους.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου