Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Χίος ζήτησε δημόσια «συγγνώμη» από τον Ν. Κοτζιά

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δημοσίως και ενώπιον του δικαστηρίου οι Στέφανος Χίος, Γιώργος Γκασιάμης και Νικόλαος Αργυρίου ζήτησαν σήμερα «συγγνώμη» από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για συκοφαντικό και υβριστικό άρθρο της εφημερίδας «Μακελειό» με τίτλο «Κοτζιάς, Χίτλερ, Γκαίμπελς».

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν επίσης συγγνώμη από την οικογένεια του Νίκου Κοτζιά και τον ελληνικό λαό για τις προσβολές της τιμής και της υπόληψης του υπουργού Εξωτερικών που διέπραξαν και έτσι ανακλήθηκε η μήνυση ως προς αυτούς.


Η δίκη έγινε ενώπιον του Ι΄ Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών μετά την προσφυγή που έκανε το 2016 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά της εφημερίδας «Μακελειό», για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και απλή, και εξύβριση.

Ειδικότερα, κατά των κατηγορουμένων Στέφανου Χίου και Γιώργου Γκασιάμη, που εμφανίζονται ως αρθρογράφος και ιδιοκτήτης και διευθυντής της εφημερίδας «Μακελειό», για το συκοφαντικό δημοσίευμα του Ιουνίου του 2016, με τίτλο «Κοτζιάς, Χίτλερ, Γκαίμπελς», υπέρτιτλο «Βαριές κατηγορίες για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών που μας παρέδωσε στους «Τσάμηδες», και υπότιτλο «Βρώμικος απόγονος δοσιλόγων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί».

Οι Στέφανος Χίος, Γιώργος Γκασιάμης και Νικόλαος Αργυρίου δήλωσαν συγγνώμη, ενώ ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε ζήτησε συγγνώμη, και καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση.
---
- από εκτενές ρεπορτάζ στο documentonews
---
zoornalistas
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου