Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ευρωκοινοβούλιο - Άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο 


Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Επιτροπή αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία (15 ψήφοι) να άρει την ευρωκοινοβουλευτική ασυλία του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, για μη καταβληθείσες οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο, όταν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος (Γενικός Διευθυντής) της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.» στην Ελλάδα.

Η απόφαση, ως είθισται, κοινοποιήθηκε ήδη στον ίδιο τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, στην ελληνική δικαιοσύνη και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα περαιτέρω.

Στην απόφαση λαμβάνεται υπόψη ότι, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του Γεωργίου Κύρτσου, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνάρτηση με ποινική διαδικασία λόγω μη καταβολής χρεών (άνω των 200.000 ευρώ) προς το Δημόσιο.

Οτι ο Γεώργιος Κύρτσος ενεργούσε από τις 29 Ιουνίου 2009 ως νόμιμος εκπρόσωπος (Γενικός Διευθυντής) της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.» και υπό αυτήν την ιδιότητα, κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε το οφειλόμενο στο κράτος ποσό των εξακοσίων είκοσι επτά χιλιάδων επτακοσίων πενήντα δύο ευρώ και εξήντα πέντε λεπτών (EUR 627.752,65).

Λαμβάνοντας, ακόμη, υπόψη η Επιτροπή ότι το φερόμενο αδίκημα προδήλως δεν συνδέεται άμεσα με την ιδιότητα του Γεωργίου Κύρτσου ως βουλευτού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά, αντιθέτως, αφορά την προηγούμενή του θέση ως διαχειριστή της εκδοτικής του εταιρείας καθώς και ότι η δίωξη δεν αφορά γνώμες εκφρασθείσες ή ψήφους δοθείσες κατά την άσκηση των καθηκόντων του εν λόγω βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποφασίζει να άρει την ασυλία του Γεωργίου Κύρτσου - γράφει ο Νίκος Ρούσσης στο reporter.gr.

---
*

1 σχόλιο:

  1. Τα αυτονόητα για την τάξη των εκπροσώπων του λαού. Φέσια στο δημόσιο, συνήγοροι καταχραστών του δημοσίου, θαλασσοδάνεια, φορολογικοί παράδεισοι, νόμοι-ασπίδες για κάθε λογής λαμόγια. Πάντα δημοκρατικά και με γνώμονα το συμφέρον του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή