Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



«Έφυγε» ο Γιώργης Μωραΐτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου και αγωνιστή Γιώργου (Γιώργη) Μωραΐτη. Ο Γιώργης Μωραΐτης γεννήθηκε στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας το 1927. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής πήρε μέρος στην Αντίσταση ως αντάρτης στον ΕΛΑΣ και αργότερα στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ). Για τη δράση του αυτή καταδικάστηκε «δις εις θάνατον» το 1957. Τελικά, η ποινή του μετατράπηκε και έμεινε στη φυλακή έως το 1966. Το 1966 και το 1967 εργάζεται στις εφημερίδες «Αυγή» και «Δημοκρατική Αλλαγή» (...)

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
---
Ο ΟΠΑΠ πήρε το ποσοστό
του Μπόμπολα στη Stoiximan

Το 36,75% των μετοχών της Stoiximan του Δ. Μάρη (ποσοστό που ανήκε μέχρι σήμερα σε συμφέροντα της οικογένειας Φώτη Μπόμπολα) εξαγόρασε ο ΟΠΑΠ. Οι δύο εταιρείες διατηρούν την αυτονομία τους στο διαδικτυακό στοίχημα συνεχίζοντας κανονικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, όπως μέχρι σήμερα, από τις δικές τους πλατφόρμες και ιστοσελίδες ενώ το management και ο τρόπος λειτουργίας της Stoiximan παραμένει αυτόνομος. Το τίμημα είναι κατά προσέγγιση 8 φορές το EBITDA του 2017 και ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Με τα νέα δεδομένα, η αποτίμηση της Stoiximan ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
---
Επενδύει στο διαδίκτυο
ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης

Σκέψεις για επιχειρηματική εμπλοκή στον χώρο του Διαδικτύου έχει αρχίσει και κάνει εδώ και αρκετό καιρό ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Κόκκαλης. Στο πλαίσιο αυτό -όπως έχουμε γράψει και κατά το παρελθόν-, έχει συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας, εκτός των άλλων, και με τον ισχυρό άνδρα της 24Μedia, Δημήτρη Μάρη.

Ο Ντίνος Κόκκαλης, αν και με αργά βήματα, δείχνει να καλοβλέπει την ανάμειξή του και στα Μedia. Αλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό ότι βοήθησε στον τεχνολογικό εξοπλισμό του Kontra Channel του Ανδρέα Κουρή.
---
Η ΕΡΤ πρωταθλήτρια στα αθλήματα

Τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα των πιο δημοφιλών αθλημάτων έρχονται στην ΕΡΤ.
Μετά την απόκτηση της Super League, η ΕΡΤ προχωρά στην απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League, της Football League, της Volley League, καθώς και των Πρωταθλημάτων Χάντμπολ Handball Premier και της Α1 Πόλο. 


Με αυτόν τον τρόπο η ΕΡΤ θα προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό το μεγαλύτερο και πλουσιότερο αθλητικό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης, χωρίς περιορισμούς, όπως επιτάσσει ο ρόλος της και η πρόβλεψη της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ελεύθερη πρόσβαση σε γεγονότα μείζονος σημασίας. 
---
Tα άκουσαν για τα καλά από τον Ιβάν Σαββίδη

Οι διαφωνίες του είχαν να κάνουν με τις «εικαστικές προτάσεις για το look and feel του καναλιού» που του παρουσιάστηκαν από τα υψηλόβαθμα στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού. Δεν του άρεσαν οι «χρωματικές παραλλαγές» και ζήτησε τα σήματα να είναι κυρίως άσπρο-μαύρο (ΠΑΟΚ) ή κάτι... αρκετά κοντά σε αυτό. Επίσης αναρρωτήθηκε, που χάθηκε το ΕΘΝΟΣ (η εφημερίδα) απ όλο αυτό.

Για το όνομα του καναλιού δεν υπήρξε ζήτημα. Την ευθύνη για το μπέρδεμα ανέλαβε ο Τζόνι Καλημέρης (διευθύνων σύμβουλος) βάζοντας μπροστά τη δημιουργία των νέων χρωματικών επιλογών.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου