Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Εφημ. ΕΞΠΡΕΣ - Αλίντα Καλοφωλιά - πλειστηριασμοί ακινήτων

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η πτωχεύσασα εκδότρια
που χρωστάει στις τράπεζες και
της βγάζουν τα σπίτια στον πλειστηριασμό


Η άλλοτε κοσμική κυρία της Αθήνας Αλίντα Καλοφωλιά (πτωχεύσασα Αμαλία - Αλίντα Καλοφωλιά όπως αναφέρεται στο κατασχετήριο της τράπεζας) μάλλον δεν πρέπει να διάγει τις καλύτερες στιγμές της ζωής της. Τα σπίτια της στις Σπέτσες βγαίνουν στον πλειστηριασμό για χρέη στην Εθνική Τράπεζα ύψους 4.435.803,96 ευρώ, ενώ ήδη η κυβέρνηση με απόφαση του τέως υπουργού Οικονομίας και του αναπληρωτή υπουργού ζητά πίσω την επιδότηση που είχε δοθεί το 2010 στην εκδοτική εταιρεία «Εξπρές-Δ. Καλοφωλιάς Α.Ε». Η επιδότηση ύψους 7.100.000 ευρώ είχε δοθεί προκειμένου η εταιρία να υλοποιήσει επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης. Η εταιρία είχε υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου 3299/2004 και ειδικότερα στο άρθρο 9, με εγκριθείσα ενίσχυση 14.200.000 ευρώ, εκ των οποίων πρόλαβε και εισέπραξε το 50%, ήτοι 7.100.000 ευρώ.

Η εφημερίδα «Εξπρές» ανέστειλε τη λειτουργία της στις 21/6/2013 αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους απλήρωτους (για δυο χρόνια) και άνεργους και χωρίς αποζημιώσεις.
Όπως αποδείχθηκε, από τον έλεγχο που έγινε, η εταιρία ή μάλλον οι μέτοχοί της δεν «τήρησαν» τους κανόνες υπαγωγής στο πλαίσιο διάσωσης και αναδιάρθρωσης των προβληματικών επιχειρήσεων. 

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2017 το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, σύμφωνα με καταγγελίες ασφαλισμένων, κατά πλειοψηφία αποφάσισε να χορηγήσει στην εκδότρια της Εξπρές Αλίντα Καλοφωλιά το εφάπαξ της ποσού 77 χιλιάδες ευρώ και την επικουρική της σύνταξη.

Η κ. Καλοφωλιά οφείλει στην Εθνική Τράπεζα το ποσό των 4.435.803,96 ευρώ και για αυτό τον λόγο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 9 Ιανουαρίου του 2019 η κατοικία της στις Σπέτσες αντί του ποσού των 335.000 ευρώ.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2019 διεξάγεται και δεύτερος πλειστηριασμός για ποσό 742.000 ευρώ. Το εντυπωσιακό είναι ότι η ίδια δηλώνει πτωχεύσασα σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της Εθνικής Τράπεζας που προαναγγέλλει τους πλειστηριασμούς των ακινήτων της.
---
---
*

2 σχόλια:

  1. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ* ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ (ΠΡΩΗΝ) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

    * ως νύχια και δόντια διαφαίνονται γνωστοί προεδρεύοντες προστάτες του, αφού ο ίδιος τα έχει απωλέσει προ καιρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.protothema.gr/stories/article/294431/oi-arhodes-ton-spetson-/
    ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ "ΚΟΣΜΙΚΟΥ" ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΙΤΥΟΥΣΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΟΙΚΙΑ. ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΖΗΤΑ 300 ... ΨΩΡΟΧΙΛΙΑΡΙΚΑ!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή