Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαγραφή των χρεών
στο ΤΕΒΕ για τους δημοσιογράφους

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται η υπουργική απόφαση για τη διαγραφή των χρεών των εργαζομένων στα ΜΜΕ που αμείβονταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών και το πρώην ΤΕΒΕ τούς επέβαλλε πρόστιμα για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
---
ΟΣΔΕΛ:

Άμεσα πρωτοβουλίες
από την κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να στηρίξει τις συζητήσεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών και να ενσωματώσει στο ελληνικό δίκαιο την οδηγία που θα προκύψει. Η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη βδομάδα, με τη συνδρομή και των ελλήνων ευρωβουλευτών, έθεσε τις βάσεις ώστε οι δημιουργοί, καλλιτέχνες και εκδότες βιβλίων και Τύπου να αμείβονται για το περιεχόμενο που δημιουργούν και το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο ή χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
---
Η ομάδα της ελληνικής “Vogue”

Η Νατάσα Μπουτεράκου, εμπορική διευθύντρια της «Καθημερινής», θα είναι η εκδότρια της Vogue Greece. Διευθύντρια αναλαμβάνει η Θάλεια Καραφυλλίδου, διευθυντής δημιουργικού και μόδας ο Νικόλαος Γεωργίου, διευθυντής σύνταξης ο Γιώργος Τσίρος, αρχισυντάκτρια μόδας η Elis Kiss και art director ο Διονύσης Ανδριανόπουλος.
---
ΕΡΤ: Δεν κάνουμε προληπτική λογοκρισία

Σε απάντηση της ανοικτής επιστολής της ΝΔ, επισημαίνονται τα εξής:

Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι.

Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις, που δεν υπαγορεύονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ.

Ας σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων.
---
Χωρίς το Epsilon TV η Digea

Μειώνεται και άλλο ο αριθμός των μετόχων της Digea. Στην περίπτωση που οδηγηθεί σε ειδική εκκαθάριση η Τηλέτυπος (12,3%), και ενώ έχει κλείσει και το Alter (4,98%), θα παραμείνει αδιάθετο το 17,28% των μετοχών. Η εταιρεία σήμερα ελέγχεται μετοχικά από το Star (18,13%), τον ΣΚΑΪ (18,13%), τον Alpha (10,19%), τον ΑΝΤ1 (18,13%) και το Μακεδονία ΤV (18,13%). Επίσης έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως η Digea κρατάει κλειστή την πόρτα της στο Epsilon TV.
---
Νέα τριμερής συνάντηση για Άλτερ Έγκο

Σε νέα τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας θα βρεθούν η διοίκηση του συγκροτήματος Μαρινάκη και η ΕΣΗΕΑ για τις πρόσφατες μαζικές απολύσεις στις εφημερίδες του πρώην ΔΟΛ. Η προηγούμενη συνάντηση δεν έγινε επειδή δεν πήγε εκπρόσωπος της εκδοτικής εταιρείας. 
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου