Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Νεφελούδης για τα... πανηγύρια...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πανηγύρια


«Εχουμε πανηγύρια». Ετσι υποδέχτηκαν, σύμφωνα με τον γγ του υπουργείου Εργασίας, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι την επέκταση της κλαδικής τους Σύμβασης, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αν. Νεφελούδη, χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι πανηγυρίζουν για αυξήσεις που ακόμα δεν έχουν δει και δεν ξέρουν αν θα δουν ποτέ στο μισθό τους. Ανάμεσά τους, χιλιάδες εποχικοί που, μαζί με τη μισθοδοσία του Σεπτέμβρη, περιμένουν να πάρουν και την απόλυση, να επιστρέψουν δηλαδή στην ανεργία μέχρι την επόμενη σεζόν, χωρίς απαραίτητα να δικαιούνται κι αυτό το ψευτοεπίδομα του ΟΑΕΔ, λόγω της ισχύουσας αντεργατικής νομοθεσίας.

Ομοίως, ο Νεφελούδης πανηγυρίζει μόνος του και για την ένταξη των εργαζομένων στα «ντελίβερι» στην κλαδική Σύμβαση του Επισιτισμού, η οποία παρεμπιπτόντως έχει λήξει!

Αλλά όπως και στην περίπτωση της επέκτασης κλαδικών συμβάσεων, το υπουργείο δεν ανακοινώνει μέτρα υποχρεωτικής και άμεσης εφαρμογής των προβλεπόμενων αυξήσεων στους μισθούς, με διασφάλιση ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του αν απαιτήσει να ενταχθεί στη νέα Σύμβαση, αλλά συστήνει απλά στους εργαζόμενους να καταφεύγουν σε καταγγελίες (!) σε περιπτώσεις που δεν εφαρμόζεται η Σύμβαση, «νίπτοντας τας χείρας» της για την υποχρέωσή της να επιβάλει σε όλους την εφαρμογή της.

Επομένως, τέτοια «πανηγύρια» να λείπουν από τους εργαζόμενους. Ειδικά όταν αξιοποιούνται από την κυβέρνηση ως προκάλυμμα, για να ικανοποιήσει άλλες πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα η μείωση, ή η επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου