Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Αποχώρησε από την
"Ιριδα" ο Ελεύθερος Τύπος

Αποχώρησε ύστερα από πολύχρονη συνεργασία από την εκτυπωτική μονάδα της «Ιριδας» η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» των Σκαναβή - Μπενέκου. Το έντυπο τυπώνεται εδώ και έναν περίπου μήνα στο πιεστήριο των Μπάρλα - Τασσιόπουλου. Η μετακόμιση είχε ως συνέπεια να αλλάξει το σχήμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», προφανώς επειδή το νέο πιεστήριο δεν έχει τη δυνατότητα να τυπώσει σε μεγάλο σχήμα. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και την αποχώρηση της εφημερίδας των Σκαναβή - Μπενέκου, η «Ιριδα» τυπώνει ένα ημερήσιο φύλλο, και αυτό είναι το «Εθνος» του Ιβάν Σαββίδη.
---
Σε πλειστηριασμό
το κτίριο της "Ελευθεροτυπίας"

Σε πλειστηριασμό βγαίνει το κτίριο της «Ελευθεροτυπίας» στον Νέο Κόσμο. Οπως υποστηρίζουν άνθρωποι της αγοράς, για τις συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις έχει εκδηλωθεί σε ανύποπτο χρόνο ενδιαφέρον από funds που αγοράζουν ακίνητα, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν τουριστικά.
---

Νέα σχέδια από τον Κοντομηνά

 Σκέψεις για την αποχώρηση από τον χώρο των εντύπων έχει αρχίσει και κάνει το αφεντικό του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς. Παράλληλα, ο έμπειρος επιχειρηματίας σκέφτεται να πουλήσει τα περιφερειακά κανάλια που διαθέτει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ, ικανοποιημένος εμφανίζεται από τη μέχρι τώρα πορεία της συμπόρευσης με το Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
---

Ο Φιλιππάκης ψάχνει
πιεστήριο και 120 δόσεις

Την ίδια ώρα που ο εκδότης της «Δημοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να υπαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό, προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές κυρίως προς το Δημόσιο, κάνει και σχέδια που σχετίζονται ευρύτερα με τον χώρο των media. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την απόκτηση εκτυπωτικής μονάδας, που, όπως πιστεύει, θα του διασφαλίσει μια αυτονομία, που σήμερα δεν διαθέτει. Παράλληλα, ο κ. Φιλιππάκης κάνει διερευνητικές επαφές προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός νέου πρακτορείου διανομής.
---
Το στοίχηµα του Ιβάν Σαββίδη
για τη «βιβλιοθήκη» του MEGA

Καταλυτικό ρόλο για τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ακόμη και για τη μελλοντική παρουσία του στον χώρο της τηλεόρασης, αναμένεται να παίξει η διαδικασία απόκτησης της «βιβλιοθήκης» του Mega. Επί της ουσίας, από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά ανεπισήμως η διαδικασία που θα οδηγήσει στον πλειστηριασμό του σημαντικότερου περιουσιακού στοιχείου που διαθέτει το πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι. Ηδη οι τράπεζες έχουν δεχτεί κρούσεις από καναλάρχες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία. Το πιο ζωηρό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, και το αφεντικό του «Ε», Ιβάν Σαββίδη. 
---
media/parapolitika.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου