Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΕΡΤ και οι ομάδες πέρασαν στην αντεπίθεση

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης των αγώνων
της Super League στην ΕΡΤ1 άλλαξαν τα δεδομένα

Χθες Σάββατο π.χ. που έπαιζαν Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα «η ΕΡΤ είχε μέσο τηλεμερίδιο 15,9%, αγγίζοντας ακόμα και το 20,3%, ενώ τον παρακολούθησαν για τουλάχιστον ένα λεπτό 1.576.035 τηλεθεατές». Αλλά και άλλα ματς πάνε καλά, παράδειγμα το Λαμία-Άρης της πρεμιέρας που έπιασε 16%. Σκεφτείτε τι θα γίνει με τα ντέρμπι...

«Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης συνεχίζει να χαρίζει στην ΕΡΤ το αθλητικό περιεχόμενό της, μετά και την απόκτηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης αγώνων της Super League» πανηγυρίζει η ΕΡΤ με σημερινή της ανακοίνωση. Το θέμα βέβαια είναι να μετατραπεί αυτή η τηλεθέαση και σε διαφήμιση, σε έσοδα. Εστω και αν δεν αποτελεί το ζητούμενο για την ΕΡΤ, το χρήμα.

Αλλωστε ο Βάιος Τσούτσικας στο sport-fm δίνει μία άλλη, επίσης σημαντική, διάσταση για το θέμα: «Aν δεν είχε καταφέρει η ΕΡΤ να συμφωνήσει με τους "άστεγους" τηλεοπτικά, δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα. Πριν, λοιπόν, αρχίσουμε να λέμε για τα αρνητικά και τα θετικά οποιαδήποτε συμφωνίας καλό είναι να λέμε και τα αυτονόητα. Χωρίς την ΕΡΤ δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα, με το πρωτάθλημα η ΕΡΤ μπορεί να βγάλει μεγάλο κέρδος αν δουλέψει σωστά».

Ανακοίνωση έβγαλε και ο Παναιτωλικός: «Συμφέροντα πάλεψαν με πάθος τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που κατατέθηκε στο τραπέζι, αυτή του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, όταν τους προηγούμενους μήνες το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είχε εγκλωβιστεί στις διαθέσεις τους και το πρωτάθλημα δεν μπορούσε να ξεκινήσει».

Σημειώστε κάτι που έχει την αξία του: Το συμφωνηθέν ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ ανάμεσα σε ΕΡΤ και ΠΑΟ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχει εκχωρηθεί στην εφορία για την αποπληρωμή των χρεών της ομάδας. Επιστρέφουν στο κράτος δηλαδή.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου