Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

... ονόματα 13.730 οφειλετών του Δημοσίου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες
που κυνηγά το Δημόσιο


Τα ονόματα 13.730 οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα, publicrevenue.gr από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Τα ποσά που αναγράφονται δίπλα στα ονόματα εταιριών και φυσικών προσώπων, αφορούν οφειλές η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, ενώ όσα ονόματα περιλαμβάνονται στη λίστα, είχαν λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Οι λίστες που δίνει στη δημοσιότητα η ΓΓΔΕ παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού πολλά από τα ποσά που οφείλονται στο Δημόσιο ξεπερνούν ακόμη και το 1 δισεκατομμύριο. Ενδεικτικά, η ΑΚΡΟΠΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ, η οποία έχει βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια, εμφανίζεται να χρωστά συνολικά πάνω από 8,5 δισ. ευρώ, ενώ η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ έχει οφειλή ύψους 1,3 δισ. ευρώ!

Μεγάλο είναι ταυτόχρονα το χρέος και της ΠΑΕ ΑΕΚ το οποίο αγγίζει τα 250 εκατομμύρια, ενώ σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα στη λίστα βρίσκεται και το όνομα του περιβόητου Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης. Ο Γεωργιτσογιαννάκος εμφανίζεται στις λίστες της ΓΓΔΕ να χρωστά πάνω από 245 εκατ. ευρώ.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης ονόματα εταιριών που είναι χρεοκοπημένες όπως τα γνωστά σούπερ μάρκετ Ατλάντικ από τα οποίο το Δημόσιο έχει αξιώσεις 645 εκατ. ευρώ, εταιρίες του ομίλου Λαυρεντιάδη, ασφαλιστικές εταιρίες, ο επίσης κλειστός Οργανισμός Ιπποδρομιών Ελλάδος, τα καταστήματα Μινιόν, η εταιρία του μόδιστρου Λάκη Γαβαλά, εταιρίες του Γιώργου Κοσκωτά, αλλά και το ALTER που εμφανίζει οφειλές 76,4 εκατομμυρίων.

Από τις λίστες που δημοσιοποιήθηκαν εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει διαταχθεί με δικαστική απόφαση αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών. Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.
---
Δείτε τις λίστες ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους

Οφειλές νομικών προσώπων προς το Δημόσιο

Οφειλές φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου