Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

... άδειες τηλεοπτικές - καλά ο Σταύρος, αλλά ο Νίκος, γιατί; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παρεμβάσεις
Ψυχάρη - Χατζηνικολάου
για τις άδειες


Πολλά ακούγονταν και γράφονταν μέχρι να γίνει η υποβολή των αιτήσεων για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και τώρα που η διαδικασία ξεκίνησε αναμένεται ένα πυκνό τσουνάμι φημολογιών, εκτιμήσεων και πάσης φύσης ρεπορτάζ, άλλα εκ των οποίων θα πατάνε σε πραγματικά στοιχεία και άλλα όχι.

Ήδη, 24ώρες μετά την υποβολή των αιτήσεων και πριν καν δούμε αν η διαδικασία θα πάρει πράσινο φως από το ΣτΕ και τις άλλες δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι φημολογίας για το ποιοί από όσους κατέθεσαν άδεια θα αντέξουν ως το τέλος, ποιοί είναι «λαγοί», ποιοί έχουν λάβει… διαβεβαιώσεις από το Μαξίμου ότι θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση κλπ.

Τα αυτιά μας ακούνε πολλά από όλα αυτά, αλλά αντί να αναπαράγουμε τέτοιες φημολογίες καλύτερα είναι να αναπαράγουμε τις παρεμβάσεις σημαντικών παικτών του εγχώριου μηντιακού τοπίου που έγιναν σήμερα το πρωί.

Την αρχή έκανε νωρίς ο ΔΟΛ με το editorial που δημοσίευσε στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος. Σε αυτό γίνεται κριτική στη διαδικασία της αδειοδότησης και γίνονται απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τους τρεις νέους υποψηφίους καναλάρχες, δηλαδή τους Μαρινάκη, Σαββίδη, Καλογρίτσα. Τη στιγμή που το Mega βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται η επίθεση στους επίδοξους… διαδόχους είναι αν μη τι άλλο σημαντική.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Χατζηνικολάου στη ραδιοφωνική του εκπομπή το πρωί είπε ότι θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη ώστε να παίρνουν πριμοδότηση όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν σχέση με τα ΜΜΕ σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν, αλλά και να παίρνουν πριμοδότηση τα υπάρχοντα κανάλια. Πρόκειται για δύο επιχειρήματα που σηκώνουν βέβαια πολύ συζήτηση αφού αν γινόταν κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε πρακτικά κάποιος νέος επενδυτής να μπει στο κλειστό κλαμπ του καναλάρχη. Το αίολο του επιχειρήματος ειδικά για το μπόνους στα υπάρχοντα κανάλια καταδεικνύεται από την περίπτωση Mega. Αν ίσχυε τέτοιος όρος το Mega που οι μέτοχοι του εδώ και δύο χρόνια το έχουν εγκαταλείψει, δεν πληρώνουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, δεν πληρώνουν τραπεζικές οφειλές, δεν πληρώνουν προμηθευτές και δεν πληρώνουν ούτε καν τους εργαζομένους θα είχαν προβάδισμα σε σχέση με κάποιον νέο επενδυτή που θα ήθελε να ρίξει φρέσκο χρήμα στην τηλεοπτική βιομηχανία με κάποια νέα χωρίς χρέη εταιρεία.

Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση Χατζηνικολάου και για ένα ακόμη λόγο γιατί αν ίσχυαν αυτοί οι δύο όροι θα έμεναν εκτός αδειοδότησης οι τρεις νέοι υποψήφιοι καναλάρχες.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου