Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

... ο ΕΔΟΕΑΠ για τις ευπαθείς ομάδες ασφαλισμένων ...

*
ΕΔΟΕΑΠ
***
*
Δράσεις αλληλεγγύης για ευπαθείς ομάδες

Ανακοίνωση
Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε για τον Οργανισμό μας, τον κλάδο των Μ.Μ.Ε και πάνω απ’ όλα για τους ανθρώπους του Τύπου, τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε  και τις οικογένειές τους, που μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, υποφέρουν και μαστίζονται από τη διαρκή συρρίκνωση των εισοδημάτων, την ανεργία και τη φτώχεια, προτάσσει το ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο του ΕΔΟΕΑΠ όπως έχει ήδη δεσμευτεί στη Συνεδρίαση της 28/6/2012 για περαιτέρω στήριξη εκείνων των συναδέλφων που με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια ανήκουν σε ευαίσθητες κατηγορίες ασφαλισμένων.
Παρά την οικονομική κρίση και ακριβώς λόγω της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε στο μέτρο του δυνατού, να δημιουργήσει ένα δίκτυο προστασίας και στήριξης των ασφαλισμένων του Οργανισμού μας, άμεσων μελών και των οικογενειών τους, εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων που αποδεδειγμένα βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση, στην κόκκινη γραμμή της φτώχειας ή και κάτω από αυτό το έσχατο κοινωνικό και οικονομικό όριο.
Με αυτά τα δεδομένα η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ διατηρώντας σε ισχύ και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αδιάλειπτη προσπάθεια του Οργανισμού μας για εξοικονόμηση πόρων σε όλα τα μέτωπα των δαπανών, εξαντλητικής αναζήτησης εσόδων σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ώστε η εφαρμογή τους να γίνει με τις μικρότερες οικονομικές επιπτώσεις για τον Οργανισμό ανακοινώνει:
Ø  ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ.
Ø  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Συγκεκριμένα τα νέα κοινωνικά μέτρα του ΕΔΟΕΑΠ προβλέπουν:
1. Ειδικό Βοήθημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΒΚΑ ΕΔΟΕΑΠ)
σε μηνιαία βάση και για 12 μήνες για άμεσα μέλη  μας που είναι άνεργοι, χαμηλόμισθοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι, καταβάλλουν ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο για το σπίτι που διαμένουν και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα ως εξής:
Ø  έως €14.000 - €130 / μηνιαίως
Ø  έως €17.000 με παιδιά έως 18 ετών -  €180 / μηνιαίως
Αιτήσεις και δικαιολογητικά, μπορούν να υποβάλλουν τα μέλη μας στο Γραφείο εξυπηρέτησης ασφαλισμένων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2012.
2. Μείωση κατά 50% του εκάστοτε ισχύοντος ποσού της μηνιαίας εισφοράς ανεργίας στα άνεργα μέλη μας που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως €14.000.
3. Ληξιπρόθεσμες οφειλές των ανέργων μας μεταφέρονται και αφαιρούνται από την μελλοντική εφάπαξ οικονομική ενίσχυση κατά τη συνταξιοδότηση.
Προϋποθέσεις:
Ø  5 χρόνια ασφάλισης ΕΔΟΕΑΠ για τον Κλάδο Επικούρησης & Εφάπαξ  και
Ø  ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως €14.000.
4. Οφειλές των διαγεγραμμένων μελών σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν, μεταφέρονται με τις νόμιμες προσαυξήσεις και αφαιρούνται από τη μελλοντική εφάπαξ οικονομική ενίσχυση.
Προϋπόθεση: 5 χρόνια ασφάλιση ΕΔΟΕΑΠ για τον Κλάδο Επικούρησης & Εφάπαξ.
5. Σχετικά με τις δαπάνες για υλικά και Οδοντοπροσθετικές Εργασίες που πραγματοποιούνται  εντός ΕΔΟΕΑΠ θα δίνεται η δυνατότητα να παρακρατούνται  από την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στα μέλη μας που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως €14.000 υπό την προϋπόθεση ότι έχουν διανύσει 5 χρόνια ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ για τον Κλάδο Επικούρησης & Εφάπαξ.
Επιπλέον, ο ΕΔΟΕΑΠ έχοντας  επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο και επιδιώκοντας να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει τη συνοχή και τον κοινωνικό ιστό στον Κλάδο, προσπαθεί να εξασφαλίσει  για  κάθε μέλος και τα μέλη της οικογένειάς του που πλήττονται , μια αξιοπρεπή διαβίωση  με ένα ελάχιστο όριο βασικών αγαθών . Για το λόγο αυτό θα δημιουργήσει :
Ø  Κοινωνικό Παντοπωλείο Πρόκειται για μια μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Ν.4019/2011) που θα διαθέτει προϊόντα κάλυψης  βασικών αναγκών και θα παρέχει ειδικές εκπτώσεις σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, Για την κάλυψη 6 θέσεων εργασίας, θα γίνει επιλογή μεταξύ των ανέργων συναδέλφων της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ..
Στο πλαίσιο του Κοινωνικού του ρόλου ο ΕΔΟΕΑΠ ,συμμετέχοντας ως μέλος στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, διαθέτει την υλικοτεχνική υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό του για την υποστήριξη σε θέματα σχεδιασμού κατασκευής, Λογιστηρίου, Προμηθειών, Μηχανογράφησης, Ελέγχου, Επικοινωνίας.
Ø  Κοινωνικό Κατάστημα. Το κοινωνικό κατάστημα, θα στεγαστεί σε χώρο του ΕΔΟΕΑΠ και θα προσφέρει δωρεάν ρούχα, υποδήματα φάρμακα, κλπ. στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των ασφαλισμένων.
Για τη λειτουργία του Κοινωνικού Καταστήματος απαιτείται να ενεργοποιηθεί,   με  την παρότρυνση και την επίβλεψη του ΕΔΟΕΑΠ, ο εθελοντισμός και η εθελοντική διάθεση των συναδέλφων μας. Πρέπει να επισημανθεί ότι ο ρουχισμός και τα αντικείμενα που θα συγκεντρωθούν, θα προσφέρονται σε άριστη κατάσταση καθώς θα προηγείται σχολαστικός καθαρισμός.
Αναλυτική Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Καταστήματος και του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Συνάδελφοι,
Ο ΕΔΟΕΑΠ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΑΛΩΒΗΤΗ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ:
ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου