Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

... "Κέρδος" - το ΣΕΠΕ είπε όχι στις μειώσεις αποδοχών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παράνομη έκρινε το ΣΕΠΕ
τη μονομερή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων της εφημερίδας "Κέρδος"
Παράνομη έκρινε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Αγίας Παρασκευής τη μονομερή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ», μετά από καταγγελία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ.

Το ΣΕΠΕ καλεί την εργοδοσία της εφημερίδας να επιστρέψει άμεσα τα παρανόμως παρακρατηθέντα επιδόματα, που αφορούν στη μισθοδοσία Ιουνίου, Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και να αποκαταστήσει τη μισθοδοσία στο νόμιμο πλαίσιο του Ν. 4046/12 και της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, προειδοποιώντας την εργοδοσία ότι, η μη συμμόρφωση θα επιφέρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Το ΣΕΠΕ έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων και των σωματείων τους, που υποστήριξαν ότι οι όροι της ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ έχουν πλέον καταστεί όροι των ατομικών συμβάσεων εργασίας, έχουν δηλαδή υποκατασταθεί από ενεργές ατομικές συμβάσεις και επομένως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επιβάλλονται μονομερώς, χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων, νέοι όροι ατομικής σύμβασης δυσμενέστεροι του βασικού μισθού και των επιδομάτων, όπως αυτά προβλέπονται από τις εν λόγω ατομικές συμβάσεις.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ



---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου