Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

... η ΕΤΕΡ για τις εταιρείες παροχής τεχνικών ραδιοφωνίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ανοιχτά μέτωπα στα ΜΜΕ

Την Τετάρτη 3/10/2012 στο Διασωματειακό, ο συνάδελφος πρόεδρος της ΕΤΕΡ Δημ. Καμαρινόπουλος, έκανε γνωστό στον πρόεδρο του οργάνου και τα παρευρισκόμενα μέλη ΔΣ των Ενώσεων, ότι ιδιοκτήτες ραδιοσταθμών που καταλαμβάνουν κρατικές συχνότητες, προβαίνουν σε συμφωνίες με εταιρείες που τους παρέχουν υπηρεσίες τεχνικών ραδιοφωνίας. Αυτές οι κινήσεις έχουν αποτέλεσμα, αφ' ενός να αυξάνεται η ανεργία για τα μέλη των επαγγελματικών ενώσεων και αφεταίρου να μειώνονται οι εισφορές στα ταμεία των ΜΜΕ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι αυτά τα φαινόμενα θα πληθαίνουν, αποφασίστηκε να συνταχθεί μια επιστολή με αποδέκτη τον  Υπουργό Εργασίας, που θα προβάλλει το αίτημα για μία συνάντηση εκπροσώπων των Ενώσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ με τον υπουργό και τον υφυπουργό ταυτόχρονα (χωρίς όμως να καθορίζεται η “ατζέντα” της συζήτησης). Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη ενεργητικής και δυναμικής συμπαράστασης από τις άλλες ενώσεις και ειδικά από τις ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ αναφέρθηκε επίσης στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το σωματείο των Τεχνικών Ραδιοφωνίας έχοντας  να αντιμετωπίσει σε ανοιχτά μέτωπα και δαπανηρές δικαστικές αντιπαραθέσεις την αδίστακτη εργοδοσία. (Επειδή τα εισοδήματα της ΕΤΕΡ είναι μηδαμινά, θεωρείται απαραίτητη η οικονομική ενίσχυσή της από τις αδελφές Ενώσεις και δη από εκείνες που εισπράττουν αγγελιόσημο.)

ΥΓ.: Είναι αυτονόητο ότι στη συνάντηση με τους υπουργούς θα ζητηθεί, να απαγορεύεται με νόμο η σύναψη συμφωνιών μεταξύ ιδιοκτητών ΜΜΕ και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες τεχνικών, λογιστών κ.λ.π. και εισχωρούν στο χώρο των ΜΜΕ χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (επαγγελματική κατάρτιση, πιστοποιημένη τεχνογνωσία κ ά.) ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Τώρα είναι η πιό κατάλληλη εποχή να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση. Ξεκινώντας από τις ηγεσίες σαν παράδειγμα γιά να φτάσει στη βάση. Ο αγώνας γιά Δικαιοσύνη και Ελευθερία είναι σε κρίσιμο χρονικό σημείο και δεν επιτρέπει ολιγωρίες και πισωγυρίσματα. Γνωρίζουμε τους συναγωνιστές μας, προχωράμε δυναμικά, άφοβα, αφήνουμε τους φλύαρους στη μοίρα τους, και στέλνουμε μήνυμα νίκης. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ (Αγωνιστή) Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΖΥΓΟ ΔΕΝ ΥΠΟΜΕΝΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή