Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

... ΠΟΕΣΥ - Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Αθήνα ...

*
ΠΟΕΣΥ
***
*
" Όχι " στην αρχιτέκτονα των Μνημονίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ και από τις Ενώσεις Συντακτών να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετέχουν, μαζικά και δυναμικά, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη τη χώρα την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, με αφορμή την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ. Καλεί, επίσης, τις αρμόδιες Ενώσεις να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις ή στάσεις εργασίας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας αποτελεί την αρχιτέκτονα των Μνημονίων, που ισοπεδώνουν την κοινωνία και υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Η επίσκεψή της εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο εκβιασμού του ελληνικού λαού, αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών λαών, ώστε να δεχτεί τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα κοινωνικής γενοκτονίας. Για τον λόγο αυτό, η κ. Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα από την πλειονότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι οποίοι πλήττονται εξίσου από την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε τις Ενώσεις, να ανταποκριθούν στο λαϊκό αίσθημα και να παροτρύνουν τους δημοσιογράφους, να  απόσχουν από την κάλυψη των κινήσεων και δηλώσεων της Γερμανίδας.

Επίσης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποδοκιμάζει εκείνους τους δημοσιογράφους οι οποίοι, με τη στάση και την πρακτική τους, μετατρέπονται συνειδητά σε «παπαγαλάκια» των Μνημονίων, των αντιλαϊκών πολιτικών, της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αποτελούν ένα χαρακτηριστικό δείγμα επικίνδυνα ελεγχόμενης ενημέρωσης.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η θέση μας βρίσκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού και όχι στα διάφορα κέντρα εξουσίας. Ο αγώνας του λαού ενάντια στα μέτρα είναι και δικός μας αγώνας.
Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου