Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

... ο Αντ. Δελλατόλας, οι "6 μέρες" και η στελέχωσή της ...

*
zoornalistas
***
*
Οι "6 μέρες" του Δελλατόλα

Με ονόματα-«κράχτες» από την ατυχήσασα "Ελευθεροτυπία" θα στελεχώσει την νέα ημερήσια εφημερίδα του «6 μέρες» ο Αντώνης Δελλατόλας.

Στο φύλλο που αναμένεται να κυκλοφορήσει - εκτός απροόπτου- στις 12 Νοεμβρίου, θα δουλέψουν μεταξύ των περίπου 50 άλλων δημοσιογράφων και οι: Γιάννης Παντελάκης (είπε όχι στην Εφημερίδα των Συντακτών), Πάνος Σώκος (εργασιακός εκπρόσωπος στην «Ε»), Γιάννης Τριάντης (δουλεύει στον Επενδυτή), Γιώργος Καρελιάς (παλιά αρχισυντάκτης πολιτικού της «Ε»), Ανδρέας Ρουμελιώτης (ο γνωστός Ραδιο-Ε) και Χρήστος Μιχαηλίδης (τελευταία σελίδα της «Ε» και λάτρης του ραδιοφώνου).


Στις «6 μέρες» θα εργαστούν, μεταφερόμενοι από το «ομόσταβλο» Ποντίκι, και οι Σταύρος Χριστακόπουλος, Παναγιώτης Σιάνης καθώς και ο Γιώργος Γιουκάκης. Συνεργασία -μέσω άρθρων- θα έχουν ο Σταύρος Λυγερός και Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ενώ επικεφαλής του όλου εκδοτικού εγχειρήματος θα τεθεί το δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπακώστας, στέλεχος παλαιά του «Πήγασου».


Η νέα εφημερίδα θα είναι «μαζεμένη», θα έχει 40 με 48 σελίδες (όλες χρώμα) και όπως λένε, θα θυμίζει τόσο στο ύφος όσο και στο lay out τη γαλλική Liberation. Ο Δελλατόλας θα αξιοποιήσει όλες τις διοκητικές και εμπορικές υπηρεσίες της εφημερίδας Το Ποντίκι με το οποίο θα συστεγαστεί και για λόγους οικονομίας.

Υ.Γ: Το ότι ο Αντώνης Δελλατόλας έχει για μήνες απλήρωτους τους «μπλοκάκηδες» του Ποντικιού είναι ένα γεγονός που φαίνεται πως δεν απασχολεί κανέναν...

Υ.Γ1: Ο Νίκος Ρούσης,δημοσιογράφος, ανταποκριτής του ΑΠΕ στο Στρασβούργο, μας πληροφορεί με επιστολή του ότι έχει κάνει αγωγή (την επισυνάπτει) στον Δελλατόλα ζητώντας του αποζημιώσεις και διαφορές μισθών, για τα 27 χρόνια που εργάσθηκε, με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών στο Ποντίκι. Ο Δελλατόλας, όπως λέει ο Ρούσης, τον έδιωξε χωρίς εξήγηση και χωρίς την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης, τον Ιανουάριο του 2011.

---
*


                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

6 σχόλια:

  1. Μάλιστα, ........ Πάνος Σώκος (εργασιακός εκπρόσωπος στην «Ε»)
    Ουδέν σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τόση ανεργία στον κλάδο θα μπορούσαν συνταξιούχοι δημοσιογράφοι ή διπλοθεσίτες να κάνουν πίσω, για τους πιο νέους ή τους ανέργους. Αλλά μάλλον δεν τους απασχολεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δίκιο... Ο Σώκος δεν έχει οικογένεια, υποχρεώσεις κλπ πρέπει να κάτσει να πεθάνει μαζί με την πεθαμένη Ε...Ωραία λογική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 1:08 ... ασφαλώς και η αναζήτηση εργασίας προς βιοπορισμό είναι πρώτη προτεραιότητα ...

      Διαγραφή